Lentoyhtiö Lufthansaa piinannut piuhaongelma helpottanut – lentoja Frankfurtissa aloitellaan uudestaan

Süddeutsche Zeitungin mukaan ongelma koskettaa tuhansia matkustajia ympäri maailmaa.

Matkustajat jonottivat Lufthansan palvelutiskille Münchenissä keskiviikkona.

15.2. 12:36 | Päivitetty 15.2. 17:26

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa on keskiviikkona joutunut perumaan ja viivästyttämään lentoja tietotekniikan häiriön takia.

Saksalainen Süddeutsche Zeitung ja uutistoimisto Bloomberg kertoivat aiemmin tiistaina, että yhtiö olisi joutunut perumaan kaikki lentonsa.

Kello 17 aikaan Lufthansan tiedottaja kertoi uutistoimisto Reutersille, että yhtiön it-järjestelmä on ”toipumassa” häiriöstä ja että järjestelmä on pystytty käynnistämään uudestaan.

Yhtiö on aloittelemassa lentojaan uudestaan Frankfurtin lentokentältä, ja tilanne kentällä on normalisoitumassa. Tiedottaja arvioi Bloombergille, että it-häiriö saadaan täysin korjatuksi illan aikana.

Aiemmin iltapäivällä yhtiö kertoi verkkosivuillaan, että ongelma koskee enää pääosin yhtiön päälentokenttää Frankfurtissa.

”Telekommunikaatiolinjan rikkoutuminen Frankfurtin alueella vaikuttaa suuresti Lufthansan tietotekniikkajärjestelmiin. Kaikki lähtevät ja saapuvat lennot Frankfurtin kentällä on toistaiseksi peruttu. Ongelma vaikuttaa osin myös Münchenin kentältä lähteviin ja sinne laskeutuviin lentoihin”, yhtiö kertoo verkkosivuillaan.

Lufthansa kehottaa asiakkaitaan tarkastamaan oman lentonsa tiedot ennen saapumista lentokentälle. Yhtiö toivoo myös, etteivät sen matkustajat menisi Frankfurtin lentokentälle.

Lufthansa kertoo myös, että järjestelmäongelman takia uudelleenvarauksia toisille lennoille on tällä hetkellä rajoitettu.

Süddeutsche Zeitungin haastatteleman Lufthansan edustajan mukaan tilanne on muilla kentillä palautunut pääosin normaaliksi.

Aiemmin päivällä ongelmat koskettivat myös Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Kenttää operoivan Finavian verkkosivujen mukaan esimerkiksi kello 13.45 lähteväksi suunniteltu lento Frankfurtiin peruttiin.

Süddeutsche Zeitungin mukaan ongelma kosketti keskiviikkona tuhansia matkustajia ympäri maailmaa.

Ongelman syyksi paljastui Frankfurtissa vaurioituneet tietoliikennekaapelit. Deutsche Telekom -telekommunikaatioyhtiön kaapelit vaurioituivat rakennustöiden yhteydessä.

Lufthansan mukaan ongelmien korjaamisessa kestää keskiviikkoiltapäivään saakka.

”Tietoteknisen ongelman vuoksi Lufthansan tietojärjestelmät eivät tällä hetkellä toimi. Tästä syystä matkustajien on varauduttava lentoaikatauluihin ja sisäänkirjautumiseen liittyviin häiriöihin. Lisätietoa annetaan niin pian kuin mahdollista”, yhtiö kertoi verkkosivuillaan keskiviikkona kello 13.

”Jos lentosi perutaan, suosittelemme ettet mene lentokentälle vaan varaat lentosi uudelleen chattibotistamme.”

Süddeutsche Zeitung kertoi aiemmin keskiviikkona, että ongelma kosketti Lufthansan suorien lentojen lisäksi myös Lufthansa-konserniin kuuluvia Austrian Airlinesia, Swissia ja Brussels Airlinesia.

Lehden mukaan yhtiö työskentelee ”intensiivisesti” ongelmien ratkaisemiseksi ja kriisiryhmä on kokoontunut Lufthansan päälentokentällä Frankfurtissa.

Lentomatkustajia jumissa Frankfurtin lentoasemalla keskiviikkona.

Lufthansa on maailman suurimpia lentoyhtiöitä. Sen markkina-arvo on noin 11,5 miljardia euroa. Yhtiö toimii noin 700 lentokentällä ympäri maailmaa.

Markkinat ottivat uutisen rauhallisesti vastaan. Yhtiön osake oli kello 15 vajaan prosentin laskussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita