Ohjelmisto­yhtiö Qt Groupin tulos yli kaksin­kertaistui – Osake ampaisi nousuun

Qt Groupin toimitusjohtajan Juha Vareliuksen mukaan viimeisin neljännes oli yhtiön historian paras.

Ohjelmistoyhtiö Qt Group kuuluu korona-ajan pörssitähtiin. Vuodentakaiseen nähden osake on 39 prosentin laskussa, mutta vuoden alusta kurssi on noussut jo liki 39 prosenttia.

16.2. 9:58 | Päivitetty 16.2. 15:45

Ohjelmistoyhtiö Qt Groupin liikevoitto yli kaksinkertaistui loka–joulukuussa 18,8 miljoonaan euroon edellisvuoden vastaavasta ajasta.

Liikevoitto oli 36,6 prosenttia liikevaihdosta, eli 51,3 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kasvoi 38,9 prosenttia.

”Vuoden 2022 viimeinen vuosineljännes oli yhtiön historian paras”, sanoo Qt Groupin toimitusjohtaja Juha Varelius tulostiedotteessa.

”Sekä kehitys- että jakelulisenssien myynti kasvoi vahvasti kaikilla maantieteellisillä alueilla.”

Qt Group arvioi liikevaihdon kasvavan tänä vuonna vertailukelpoisin valuutoin 20–30 prosenttia edellisvuodesta. Liikevoittomarginaalin yhtiö odottaa olevan 20–30 prosenttia tänä vuonna.

”Kysyntä Qt Groupin ratkaisuille on vahvalla tasolla ja näemme, että erityisesti pitkällä aikavälillä meillä on erinomaiset mahdollisuudet kasvaa entistä merkittävämmäksi toimijaksi globaaleilla ohjelmistokehitys-, ja laadunvarmistus ja testausmarkkinoilla”, Varelius sanoo.

Qt Groupin osake lähti torstaina tuloksen julkistamisen jälkeen roimaan nousuun ja kello 15.30 aikaan osake oli 14,2 prosenttia koholla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita