Renault myi Venäjän-toimintansa ruplalla, teki satojen miljoonien eurojen tappiot

Renault myi osuutensa venäläisestä Avtovazista yhden ruplan nimelliseen hintaan. Nyt yhtiö uskoo toiminnan olevan terveellä pohjalla.

Renault maksaa osakkeenomistajilleen osinkoa ensimmäistä kertaa vuosiin, koska toiminta Venäjän-bisnestä lukuun ottamatta kehittyi hyvin.

16.2. 16:24

Ranskalainen autovalmistaja Renault luopui Venäjän-toiminnoistaan vain ruplalla viime vuonna, ja yhtiön tulos keikahti tappiolle.

Konsernin nettotulos oli 338 miljoonaa euroa miinuksella viime vuodelta, kun vuonna 2021 tulosta syntyi 888 miljoonaa euroa. Tappio kuitenkin osui melko lähelle analyytikkoennusteita.

Renault’n kerrottiin myyneen omistusosuutensa venäläisestä Avtovazista Venäjän valtiolle vain yhdellä ruplalla viime vuonna. Kauppaan kuului kuuden vuoden optio saada omistusosuus takaisin.

Ilman Venäjän-tappioita nettotulos kohosi Renault’n mukaan edellisvuodesta 1,6 miljardiin euroon.

Renault maksaa tänä vuonna osinkoa ensimmäistä kertaa vuosiin, kertoo uutistoimisto Reuters. Osingoksi esitetään 0,25 euroa osakkeelta.

Renault’n näkymät ovat myös valoisammat nyt kuin viime vuonna.

”Renault Groupin perusta on nyt hoidettu kuntoon eikä takaisin ole paluuta. Näkemys vuoden 2023 talousluvuista ja osingon paluu ovat osoituksena tästä”, sanoo Renault’n toimitusjohtaja Luca de Meo yhtiön tiedotteessa.

De Meon mukaan tämä vuosi tulee kuitenkin olemaan autoteollisuudelle haastava logistiikka- ja toimitusketjuista johtuen.

”Olemme päässeet pois ensiavusta ja palanneet kehään, valmiina lentämään ja taistelemaan”, de Meo sanoi analyytikkopuhelussa Reutersin mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita