Reuters: Ruotsalainen akkuvalmistaja Northvolt harkitsee listautumista

Reutersin nimettömien lähteiden mukaan Northvolt neuvottelee listautumispankkien valinnasta ja harkitsee listautumispaikaksi joko Eurooppaa tai New Yorkia.

Akkuyhtiö Northvoltin tehdasalue Ruotsin Skellefteåssa lokakuussa 2021.

16.2. 18:56

Ruotsalainen akkuvalmistaja Northvolt kaavailee osakkeidensa listaamisesta pörssiin seuraavan vuoden sisällä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Reuters kertoo nimettömien lähteidensä perusteella, että yhtiö harkitsee listautumispaikaksi joko Eurooppaa tai New Yorkia. Lähteet korostavat, että suunnitelmat ovat alustavia ja että ne voivat vielä muuttua.

Yhtiö käy Reutersin mukaan neuvotteluita listautumisanteja järjestävien investointipankkien kanssa. Neuvotteluita käydään lähteiden mukaan amerikkalaisten Goldman Sachsin ja Morgan Stanleyn kanssa.

Listautumisannissa Northvoltin arvo kohoaisi yli 20 miljardiin Yhdysvaltain dollariin eli lähes 19 miljardiin euroon.

Northvoltin arvostus oli 12 miljardia dollaria vuonna 2021, jolloin se edellisen kerran keräsi sijoittajilta rahoitusta.

Yhtiö on tähän mennessä kerännyt velka- ja osakerahoitusta noin kahdeksan miljardia dollaria. Siihen ovat sijoittaneet muun muassa saksalaiset autonvalmistajat BMW ja Volkswagen, ruotsalainen vakuutusyhtiö Folksam Group sekä skotlantilainen varainhoitaja Baillie Gifford.

Northvolt on kerännyt rahoitusta akkutehtaan rakentamiseen Skellefteå-nimiselle paikkakunnalle Pohjois-Ruotsiin ja tehtaan tuotannon kasvattamiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita