Stockmannin liikevaihto ja tulos laskivat vuoden viimeisellä neljänneksellä

Stockmannin mukaan Lindexin liikevaihto ja tulos olivat viime vuonna ennätyksellisen korkeat.

Kauppakonserni Stockmannin tulos heikkeni vuoden viimeisellä neljänneksellä.

24.2. 8:58

Kauppayhtiö Stockmannin liikevaihto ja oikaistu tulos laskivat vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta kasvoivat koko vuonna 2022.

Stockmann-konsernin liikevaihto laski vuoden viimeisellä neljänneksellä 272,6 miljoonaan euroon, mikä oli 1,8 prosenttia vähemmän kuin vertailukauden 277,5 miljoonaa euroa vuotta aiemmin.

Yhtiön oikaistu liiketulos oli 26,1 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 29,6 miljoonaa euroa.

Lindexin liiketulos ja liikevaihto paranivat yhtiön mukaan neljännellä neljänneksellä Ruotsin kruunuissa, mutta heikkenivät euroissa. Yhtiön toisen keskeisen divisioonan, Stockmannin, liikevaihto koheni yhtiön mukaan viimeisellä neljänneksellä, mutta liiketulos laski.

Koko viime vuonna konsernin liikevaihto kuitenkin kasvoi 981,7 miljoonaan euroon edellisvuoden 899 miljoonasta eurosta. Myös oikaistu liiketulos koheni 79,8 miljoonaan euroon 68,3 miljoonasta eurosta vuotta aiemmin.

Stockmannin tulostiedotteen mukaan Lindexin liikevaihto ja tulos olivat viime vuonna ennätyksellisen korkeat, ja myös Stockmann-divisioonan vuotuinen liikevaihto ja liiketulos paranivat.

"Suorituksemme koko vuoden liikevaihdon ja liiketuloksen osalta oli erittäin hyvä ottaen huomioon vaikean markkinatilanteen, jossa koronapandemia vuoden alussa, Ukrainan sota ja voimakkaasti kiihtynyt inflaatio vaikuttivat kielteisesti liiketoimintaympäristöömme”, toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Stockmann arvioi liikevaihtonsa olevan kuluvana vuonna 960–1 020 miljoonaa euroa ja konsernin oikaistun liiketuloksen olevan 60–80 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan tulosennuste perustuu oletukseen siitä, että korkeana jatkuva inflaatio kasvattaa kustannuksia viime vuoteen verrattuna ja heikentää kuluttajakysyntää. Myös valuuttakurssien vaihtelu vaikuttaa ohjeistuksen toteutumiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita