HMD aikoo palauttaa Nokia-puhelinten valmistusta Eurooppaan

Nokian tuotemerkillä puhelimia valmistava HMD Global kertoo, että sen tavoitteena on siirtää tuotantoa Eurooppaan jo tämän vuoden aikana.

HMD Global esitteli Nokia 8 -puhelimen vuonna 2017.

25.2. 16:35 | Päivitetty 25.2. 16:41

Nokia-puhelinten valmistus saattaa palata Eurooppaan. Nokian tuotemerkillä puhelimia valmistava suomalainen HMD Global kertoo, että se on käynnistänyt ”ensimmäisen vaiheen” älypuhelimien valmistuksen ja testauksen tuomiseksi Eurooppaan.

Yhtiö kertoo, että sen tavoitteena on siirtää 5g-älypuhelimien tuotantoa Eurooppaan jo kuluvan vuoden aikana.

”Nokia-brändillä on upea historia Euroopan markkinoilla, ja tällä siirrolla jatkamme asemamme vahvistamista ainoana suurena eurooppalaisena älypuhelintoimittajana”, HMD:n toimitusjohtaja Jean-Francois Baril sanoo yhtiön tiedotteessa.

Yhtiö ei tiedotteessa kerro tarkemmin, minne päin Eurooppaa se tuotantoa kaavailee.

HMD on kertonut, että sen puhelimet valmistaa Aasiassa Foxconn. Se on maailman suurin puhelimien valmistaja, jonka asiakkaisiin lukeutuu myös esimerkiksi Apple.

Vuonna 2016 perustetun HMD Globalin kotipaikka on Espoossa. Yhtiön palveluksessa on runsaat 700 työntekijää.

Sillä on maailmanlaajuinen yksinoikeus käyttää Nokian tavaramerkkiä matkapuhelimissa ja taulutietokoneissa kymmenen vuoden ajan.

Markkinatutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan HMD Global myi toissa vuonna 15 miljoonaa älypuhelinta ja sen markkinaosuus oli pyöristäen prosentin.

Yhtiö on tehnyt vuosia tappiota, mutta viime keväänä yhtiö kertoi, että se onnistui katkaisemaan tappiokierteen vuonna 2021.

Nykyään verkkolaitteita valmistava Nokia omistaa HMD:n osakkeista kymmenen prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita