NYT: Twitterillä jälleen jätti-irtisanomiset – Musk leikannut yli 70 prosenttia työvoimasta

Kovan myllerryksen keskellä elänyt Twitter antoi jälleen potkut noin 200 työntekijälle.

Twitter on vähentänyt viime aikoina rajusti työntekijöidensä määrää.

27.2. 15:44 | Päivitetty 27.2. 16:31

Twitter vähensi 10 prosenttia työvoimastaan, kertoo The New York Times (NYT).

Sosiaalisen median yhtiö irtisanoi noin 200 työntekijäänsä. Viikonlopun aikana tehdyt irtisanomiset kohdistuivat tuotepäällikköihin, datapuolen työntekijöihin ja insinööreihin.

Viime kuussa Twitterissä työskenteli noin 2 300 aktiivista työntekijää, kertoo Reuters.

Edellisen kerran irtisanottiin suuri joukko työntekijöitä marraskuussa. Silloin yhtiö irtisanoi noin 3 700 työntekijää.

New York Timesin jutun mukaan yhtiö rajoitti voimakkaasti työntekijöiden välistä viestintää irtisanomisia edeltäneellä viikolla. Lehden lähteiden mukaan yhtiö muun muassa poisti työntekijöiden mahdollisuuden viestiä keskenään Twitterin ja monien muiden yritysten käyttämällä Slack-viestipalvelulla.

Lauantai-iltana monet työntekijät huomasivat, että heidät oli uloskirjattu Twitterin sähköpostitileiltä ja kannettavilta tietokoneilta.

Twitter on elänyt lievästi sanoen vaiherikkaita aikoja sen jälkeen, kun maailman rikkaimpiin kuuluva Elon Musk sai yhtiön omistukseensa.

Musk kertoi huhtikuussa ostavansa yhtiön 44 miljardilla dollarilla. Sen jälkeen kauppa oli kuukausia jumissa ja Musk ehti jo välissä yrittää rimpuilla irti ostotarjouksestaan. Lokakuun alussa Musk kuitenkin ilmoitti suostuvansa kauppaan alkuperäisellä hinnalla. Yhtiö siirtyi Muskin omistukseen lokakuun lopussa. Sen jälkeen yhtiössä on alkanut suurleikkaukset.

New York Timesin mukaan yhtiössä työskenteli vielä lokakuussa 7500 työntekijää, nyt heitä on enää alle 2000.

Elon Musk sanoi marraskuussa, että yhtiön tulot ovat laskeneet massiivisesti, kun mainostajat vetäytyivät. Syynä oli palvelun moderointia koskevat huolet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita