Olkiluoto 3 myöhästyy taas

Teollisuuden Voima kertoo laitoksen säännöllisen sähköntuotannon alkamisen lykkääntyvän jälleen.

Olkiluoto 3 -voimalan säännöllisen käytön alkaminen viivästyy jälleen.

1.3. 8:14 | Päivitetty 1.3. 8:53

Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktorin säännöllisen sähköntuotannon käynnistyminen lykkääntyy jälleen parilla päivällä.

Voimalan omistava Teollisuuden Voima (TVO) kertoo verkkosivuillaan, että voimalan säännöllisen sähköntuotannon on nyt määrä alkaa 17. huhtikuuta. Aiemman tiedon mukaan säännöllisen sähköntuotannon oli määrä jatkua 15. huhtikuuta.

Koekäytön aikainen sähköntuotanto jatkuisi näillä näkymin 15. maaliskuuta. Koekäytön aikana laitosta ajetaan pääosin täydellä teholla.

Muutaman viime viikon kuluessa laitoksen viivytyksistä on kerrottu jo ainakin seitsemän kertaa.

Tällä hetkellä viivytys johtuu TVO:n mukaan siitä, että laitoksen varoventtiiliasemat on huollettava sammutetussa tilassa ennen koekäytön jatkamista. Venttiilivika havaittiin laitosyksikön käynnistyksen yhteydessä.

Olkiluoto 3:n rakentaminen aloitettiin vuonna 2005. Sen oli alun perin määrä olla valmis vuonna 2009. HS kertoi helmikuussa, että varhaisimmat Olkiluoto 3:n lykkääntymisestä kertovat uutiset täyttävät pian 17 vuotta.

Lue lisää: HS:n ensimmäinen Olkiluoto myöhästyy -uutinen täyttää pian 17 vuotta: ”Pieniä vastoin­käymisiä”

Helsingin Sanomat julkaisi ensimmäisen ison Olkiluoto 3:n myöhästymisestä kertovan uutisen heinäkuussa 2006. Silloin uskottiin, että kaupallinen käyttö alkaa kesäkuussa 2010.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita