Microsoft julkaisi Chat GPT:llä höystetyn Bing-haun Windowsiin tuovan päivityksen

Uusi päivitys lisää keskustelevan Bing-tekoälybotin Windowsin tehtäväpalkkiin.

Microsoft esitteli Chat GPT -tekoälyllä höystetyn Bing-hakubotin helmikuussa.

1.3. 22:34

Ohjelmistojätti Microsoft on julkaissut Windows 11 -käyttöjärjestelmäänsä uuden päivityksen, joka lisää käyttöjärjestelmään käyttäjiä hämmästyttäneen keskustelevan Chat GPT -tekoälyn.

Päivitys tuo Windowsiin Chat GPT:llä höystetyn Bing-hakukoneen suoraan käyttöjärjestelmän tehtäväpalkkiin. Bing-haku näyttää vastaukset tekoälylle esitettyihin kysymyksiin Edge-selaimessa.

Microsoft esitteli Bing-hakukoneeseen Chat GPT -keskustelubotin kaltaisen ominaisuuden helmikuussa. Yhtiö yrittää sillä voittaa markkinaosuutta hakukonemarkkinoiden ykköseltä eli Alphabetin Googlelta.

Tekoäly-Bing on yhä rajoitetussa kokeilussa. Microsoftin mukaan sitä käyttää yli miljoona ihmistä 169 maassa, ja käyttäjiä on myös jonotuslistalla.

Microsoftin Windows-päivitys lisää käyttöjärjestelmään myös ohjelmiston, joka mahdollistaa Apple älylaitteiden iMessage-viestit Windowsissa. Ominaisuus on aiemmin ollut käytettävissä Android-puhelimilla.

Microsoftin lisäksi Google kehittää Bard-nimistä tekoälyään. Myös kiinalaisella Baidulla on omia suunnitelmiaan Ernie-nimisestä keskustelubotista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita