Fortum päihitti odotukset, aikoo jakaa osinkoa 0,91 euroa osakkeelta – osake nousee

Fortumin vertailukelpoinen liikevoitto loka–joulukuulta oli 744 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin luku oli 519 miljoonaa euroa.

Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo yhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa marraskuussa 2022.

2.3. 9:12 | Päivitetty 2.3. 12:44

Energiayhtiö Fortum teki loppuvuonna odotettua paremman tuloksen, jos ei oteta huomioon Saksalle siirtynyttä Uniperia ja Venäjän-toimintoja.

Fortumin vertailukelpoinen liikevoitto loka–joulukuulta oli 744 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin luku oli 519 miljoonaa euroa.

Analyytikot odottivat Fortumilta 612 miljoonan euron vertailukelpoista liikevoittoa ja 2 752 miljoonan euron liikevaihtoa, ilmenee Vara Research -tietopalvelusta.

Fortumin liikevaihto vuoden viimeisellä neljänneksellä oli 2 736 miljoonaa euroa. Liikevaihtokin kasvoi edellisvuoden vastaavan ajan 2 171 miljoonasta eurosta.

Toimitusjohtaja Markus Rauramo kertoo, että Fortumin hallitus ehdottaa osinkoa maksettavaksi 0,91 euroa osakkeelta.

Venäjän aloittama sota Ukrainassa on ollut kova isku Fortumille. Sen lisäksi että Fortum luopui Uniperista, se on tähän mennessä tehnyt 1,7 miljardin euron alaskirjaukset Venäjä-yksikköönsä. Fortum arvioi Venäjän-toimintojensa nykyarvoksi vajaat kaksi miljardia euroa.

Fortum investoi Venäjälle vuosien varrella yli viisi miljardia euroa.

Fortumin Venäjän-toimintojen myyntiprosessi on Rauramon mukaan edistynyt, mutta edelleen kesken. Rauramon mukaan Fortumin yritysjärjestelyt Venäjällä vaativat muun muassa Vladimir Putinin hyväksynnän.

Markkinat ottivat yhtiön tuloksen myötämielisesti vastaan. Osake oli kello 12.45 noin 3,6 prosentin nousussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita