Verottaja löysi 534 miljoonaa euroa ilmoittamattomia veroja viime vuonna

Ilmoittamatta jääneitä veroja paljastui valvonnassa roimasti enemmän kuin edellisvuonna.

Verovalvonta on tehokkaampaa ja kohdistetumpaa kuin aiemmin, sanoo Verohallinnon ohjaus- ja valvontajohtaja Marko Myllyniemi.

2.3. 8:33

Verohallinto löysi viime vuonna ilmoittamattomia veroja 534 miljoonaa euroa. Verovalvonnan vuoden 2022 tulokset julkaistiin torstaina.

Löytyneiden ilmoittamatta jääneiden verojen määrä kasvoi runsaan kolmanneksen edellisvuotisesta. Tehtyjen verotarkastusten määrä kuitenkin laski edelleen. Verohallinnon ohjaus- ja valvontajohtaja Marko Myllyniemen mukaan tämä kertoo verovalvonnan tehostumisesta ja entistä paremmasta kohdentamisesta.

Myös veroilmoitusten valvonnassa ilmoittamatta jääneitä veroja paljastui vuonna 2022 viidennes edellisvuotta enemmän, yli 200 miljoonaa euroa.

”Tulevaisuuden tavoitteemme on, että verotus tehtäisiin saumattomasti yritysten liiketoiminnan tai henkilöasiakkaiden tulojen ansaitsemisen yhteydessä. Tämä lisäisi sekä asiakkaiden että Verohallinnon mahdollisuuksia toimia verotuksessa ennakoivasti tai mahdollisimman reaaliaikaisesti”, Myllyniemi sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita