Tesla sääti jälleen hintojaan: Luksusmalli halpeni USA:ssa jopa 10 000 dollarilla

Model S:n ja X:n hinnat laskivat. Teslan tammikuussa aloittamat hinnanalennukset jatkuivat.

Teslan Model X -auton hinnat laskivat Yhdysvalloissa.

6.3. 11:04

Sähköautovalmistaja Tesla on laskenut kahden arvokkaimman automallinsa hintoja Yhdysvalloissa. Asia käy ilmi yhtiön Yhdysvaltain-verkkosivuilta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Model S:n kaikkien mallien hinnat laskivat Yhdysvalloissa 5 000 dollarilla. Perusmallin hinta laski viidellä prosentilla 89 990 dollariin. 5  000 dollaria vastaa noin 4 700 euroa.

Model X:n mallien hinnat laskivat 10 000 dollarilla. Sen perusmallin hinta laski yhdeksällä prosentilla 99 990 dollariin.

Yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk on sanonut viime kuukausina useaan otteeseen, että Tesla keskittyy hintojen laskemiseen kysynnän kasvattamiseksi.

Tammikuussa Tesla laski tuntuvasti hintojaan, ja yhtiö on siitä lähtien muuttanut niitä kovemmalla tahdilla kuin mitä alalla on totuttu näkemään. Myös Suomessa hinnat laskivat.

Lue lisää: Tesla laski hintoja, myynti kasvoi Suomessa yli 1 000 prosenttia

Moni analyytikko on Reutersin mukaan tulkinnut roimat alennukset hintasodan aloittamiseksi sähköautomarkkinoilla.

Tammikuussa tehdyt maailmanlaajuiset hinnanalennukset ovat Muskin mukaan tuottaneet uusia tilauksia.

Uusimmat kalleimpiin automalleihin kohdistuneet hinnanalennukset Yhdysvalloissa tapahtuivat muutama päivä Teslan viime viikolla pitämän sijoittajapäivän jälkeen. Kyseessä on yhtiön viides muutos hintoihin Yhdysvalloissa tänä vuonna, Reuters kertoo.

Lue lisää: Tesla leikkaa autojensa hintoja rajusti, koskee myös Suomea – kilpailijoiden kurssit laskussa

Model S ja X muodostivat noin neljä prosenttia Teslan maailmanlaajuisista toimituksista vuonna 2022.

Teslan osake on kallistunut rajusti tämän vuoden aikana. Perjantain päätöskurssiin verrattuna osakkeen hinta on noussut tänä vuonna lähes 61 prosenttia.

Teslan osake maksoi joulukuun päätteeksi noin 123 dollaria. Korkeimmillaan osake on käynyt tänä vuonna lähes 218 dollarissa.

Perjantain päätteeksi osake maksoi lähes 198 dollaria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita