Bloomberg: Facebookin emo­yhtiö aikoo vähentää jälleen tuhansia työn­tekijöitä

Uudesta vähennyskierroksesta saatetaan Bloombergin mukaan kertoa tällä viikolla.

Somejätti Meta Platforms suunnittelee uutistoimisto Bloombergin mukaan uutta irtisanomiskierrosta.

7.3. 10:01

Yhdysvaltalainen sosiaalisen median jätti Meta Platforms suunnittelee uutta irtisanomiskierrosta, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan Meta aikoo vähentää tuhansia työntekijöitä. Vähennyksistä saatetaan kertoa Bloombergin mukaan jo tällä viikolla.

Meta omistaa yhteisöpalvelu Facebookin, kuvapalvelu Instagramin ja pikaviestipalvelu Whatsappin.

Vähennyssuunnitelma liittyy Bloombergin mukaan yhtiön taloudellisiin tavoitteisiin. Se on siten erillinen Metan aiempaan julkistamaan hankkeeseen organisaationsa madaltamiseksi.

Meta on kärsinyt mainosmyyntinsä kasvun hidastumisesta ja alkanut keskittyä yhä enemmän metaversumiksi kutsuttuun virtuaalitodellisuuteen.

Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kutsui helmikuussa yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä kuluvaa vuotta ”tehokkuuden vuodeksi”.

Meta vähensi jo marraskuussa yli 11 000 työntekijää eli 13 prosenttia henkilöstöstään. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Facebookista vuonna 2004 aloittanut yhtiö ryhtyi laajoihin irtisanomisiin.

Yhtiö on myös mediatietojen mukaan pyytänyt monia päälliköitä ja johtajia siirtymään suorittaviin töihin tai jättämään yhtiön. Bloombergin mukaan nämä toimet voivat koskettaa tuhansia esihenkilöitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita