Twitterin työntekijä kysyi Elon Muskilta, onko hänet irti­sanottu – Vastauksena oli pilkkaa

Miljardööri Elon Musk kyseenalaisti Twitterin työntekijän kertomuksen terveydentilastaan ja ylipäänsä siitä, onko hän lainkaan ollut töissä yhtiössä.

Elon Musk omistaa Twitterin.

7.3. 19:42 | Päivitetty 9.3. 15:42

Twitter on uuden omistajan Elon Muskin ohjauksessa irtisanonut yhteensä tuhansia työntekijöitä viime kuukausina. Mediatietojen mukaan osa irtisanomisista on toteutettu erittäin poikkeuksellisella tavalla.

Helmikuun lopussa yhdysvaltalaislehti The New York Times kertoi, että tuolloin toteutettuja irtisanomisia edeltävällä viikolla yhtiö rajoitti voimakkaasti työntekijöiden välistä viestintää. Lopulta useat työntekijät olivat huomanneet, että heidät oli kirjattu ulos Twitterin sähköpostitileiltä ja kannettavilta tietokoneilta.

Tällä viikolla islantilainen Haraldur Þorleifsson kertoi Twitterissä olleensa niiden 200 työntekijän joukossa, joiden pääsy työtietokoneelle estettiin helmikuun lopussa. Haraldurin mukaan hänelle ei kuitenkaan annettu missään vaiheessa suoraan tietoa siitä, jatkuuko hänen työsuhteensa vai ei. Haraldur oli ollut hr-osastoon yhteydessä, mutta sieltä asiasta ei osattu kertoa.

Haraldur mainitsi twiitissään yhtiön omistajan Elon Muskin ja totesi, että ehkäpä tämä vastaa, mikäli tarpeeksi moni välittää twiittiä eteenpäin.

Tämän jälkeen Musk vastasikin Haraldurille kysymällä, millaista työtä hän on Twitterillä tehnyt. Viestinvaihdon lomassa Haraldur antoi tiedot, ja Musk vastasi viesteihin kyseenalaistamalla ja vitsailemalla. Lopulta Musk päätti keskustelun kahteen itkunauruhymiöön.

Muskin kanssa käydyn kirjeenvaihdon jälkeen Haraldur oli saanut yhtiöstä vahvistuksen sille, että hänet todella oli irtisanottu.

Haraldurin tilanteesta kertovan Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan hän työskenteli Twitterin tuotekehityksessä päällikkönä. Haraldur kuvaili BBC:lle, että päiviä jatkunut epävarmuus oli ”outoa” ja ”äärimmäisen stressaavaa”.

Moni Twitter-käyttäjä on pitänyt Muskin toimintaa asiattomana ja julmana, varsinkin sen jälkeen, kun hän nosti esiin Haraldurin terveydentilan. Haraldur sairastaa tautia, joka aiheuttaa lihasten surkastumista.

”Totuus on, että tuo tyyppi (joka on hyvin varakas) ei oikeasti tehnyt töitä, vaan väitti, että hänellä on vamma, joka estää häntä kirjoittamasta näppäimistöllä, vaikka samaan aikaan twiittailee menemään. En voi väittää, että kunnioittaisin sellaista”, Musk twiittasi.

Haraldur perusti Reykjavikissa vuonna 2014 Ueno-yrityksensä, jonka hän myi Twitterille vuonna 2021. Haraldur kertoo BBC:lle yrityskaupan taustalla olleen juuri hänen sairautensa, joka vähitellen vie hänen työkykyään. Yrityskaupan yhteydessä hän solmi sopimuksen, jonka puitteissa hän on tehnyt Twitterille töitä.

Oikaisu 9.3.2023 klo 15.40: Korjattu juttuun Haraldur Þorleifssonin nimen kirjoitusasu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita