Yhdysvaltojen finanssi­valvoja soitti myöhään keski­viikkona sveitsiläiseen Credit Suisseen – pankki lykkäsi vuosi­kertomuksensa julkaisua

Sveitsiläis­pankin oli määrä julkaista vuosi­kertomuksensa torstai­aamuna.

Sveitseiläisen Credit Suisse -pankin pääkonttori Zürichissä.

9.3. 18:30

Sveitsiläispankki Credit Suisse Group kertoo lykänneensä viime vuoden vuosi­kertomuksensa julkaisua sen jälkeen, kun Yhdys­valtojen finanssi­valvoja SEC soitti pankkiin.

Credit Suisse kertoo tiedotteessaan, että SEC otti yhteyttä sveitsiläis­pankkiin myöhään illalla keskiviikkona. Sveitsiläis­pankin oli määrä julkaista vuosi­kertomuksensa torstai­aamuna.

SEC ottaa yhteyttä pankkeihin toisinaan, mutta näin viime hetken yhteyden­otto finanssi­valvojalta on epätavallista. Myös vuosi­kertomuksen julkistuksen lykkääntyminen on varsin harvinaista. Credit Suisse kutsuu lykkäystä ”tekniseksi”.

”Johdon mielestä on järkevää lykätä vuosi­kertomuksen julkistamista hieman, jotta pankki voisi ymmärtää saatuja kommentteja paremmin”, Credit Suisse kertoo tiedotteessaan.

Credit Suisse kertoo, että SEC haluaa saada lisätietoja pankin vuosien 2019 ja 2020 kassa­virta­laskelmiin tekemiin tarkennuksiin.

Pankki teki uutistoimisto Reutersin mukaan vuoden 2021 vuosi­kertomuksessaan vuosien 2019 ja 2020 kassa­virta­laskelmiin tarkennuksia siitä, kuinka se kirjaa osake­kannustimia ja valuutta­suojauksia.

Credit Suissen mukaan SEC:n tiedustelu ei vaikuta sen viime vuoden tulokseen. Pankki julkaisi tilin­päätös­tiedotteen viime vuodelta kuukausi sitten.

Pankki ei antanut uutta päivä­määrää viime vuoden vuosi­kertomuksen julkaisulle.

Credit Suisse on Sveitsin toiseksi suurin pankki, ja se on tehnyt vuosia tappiota ja kärsinyt monista pankki­skandaaleista, kuten yhdysvaltaisen Archegos-pankin kaatumisesta ja brittiläisen rahoitusyhtiö Greensillin maksu­kyvyttömyydestä.

Sveitsiläis­pankki on toteuttamassa laajaa liiketoiminnan uudelleen­järjestelyä. Sen on tarkoitus irtautua investointi­pankki­toiminnasta, myydä joitain varain­hoidon ulkopuolisia liike­toimintojaan ja vähentää yhdeksän­tuhatta työntekijää.

Credit Suisse kertoi helmikuussa, että se teki viime vuonna tappiota eniten sitten vuoden 2008 finanssi­kriisin. Pankki myös varoitti, että tänäkin vuonna tappiot olisivat ”merkittäviä”.

Pankin osake on laskenut jopa yli kuusi prosenttia Zürichin pörssissä torstaina. Osake on halventunut yhdeksän prosenttia tänä vuonna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita