WSJ: Elon Musk suunnittelee omaa pikku­kaupunkia Texasiin

Snailbrook-nimiseen kaupunkiin on lehden hankkimien lupa­piirustusten mukaan suunniteltu ainakin 110 pientalon asuinalue, jossa Muskin työntekijät voisivat asua vuokralla.

Elon Muskin kerrotaan suunnittelevan omaa pikkukaupunkia Texasiin.

9.3. 21:56

Teknologiayrittäjä Elon Musk suunnittelee oman kaupungin rakentamista avaruus­rakettiyritys Space X:n rakenteilla olevan tehtaan läheisyyteen Yhdysvaltain Texasissa. Suunnitelmista kertoo Wall Street Journal -sanomalehti (WSJ).

Lehden selvityksen mukaan Musk yhtiöineen on hankkinut omistukseensa ainakin 3 500 eekkeriä eli yli 14 neliökilometriä maata Austinin kaupungin läheisyydestä.

Muskin tunnelin­rakennusyhtiö Boringin johtajat ovat WSJ:n mukaan keskustelleet paikallisten viranomaisten mukaan Snailbrook-nimisen pikkukaupungin perustamisesta alueelle, joka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Austinista.

Alueelle on suunniteltu viranomaisille jätettyjen piirustusten mukaan ainakin 110 pientaloa, joissa Muskin yhtiöiden työntekijät voisivat asua edullisilla vuokrilla.

WSJ:n mukaan Musk ja hänen työntekijänsä olivat kertoneet alueen maanomistajille suunnittelevansa jonkinlaisen utopistisen yhteisön perustamista Colorado-joen varrelle. Suunnitellun kaupungin alueella on jo pystyssä joitain pakettitaloja, uimala, urheilukenttä ja kuntosali.

Kaupungin nimi, joka tarkoittaa suomeksi etanapuroa, viittaa WSJ:n mukaan tunneliyhtiö Boringin maskottiin, joka on etana.

Texasin lain mukaan kaupungissa pitää olla vähintään 201 asukasta, ennen kuin se voi anoa liittymistä aluehallintoon. Bastropin aluehallinto ei ole saanut vielä hakemusta Muskilta tai hänen lähipiiriltään.

Musk ja hänen edustajansa eivät vastanneet WSJ:n yhteydenottoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita