Mårten Mickos: SVB:n kaatuminen vaikuttaa mieli­aloihin startup-yhteisössä

Tietoturvayritys Hacker Onea johtava Mickos kertoo yrityksensä varmistaneen torstaina, ettei sillä ole riskejä kaatuneessa SVB-pankissa. ”Sain torstaina vihiä tästä.”

Teknologiavaikuttaja Mårten Mickosin mukaan SVB-pankin kaatumisen aiheuttama huoli näkyy Kaliforniassa sosiaalisessa mediassa.

10.3. 21:51

Kaliforniassa pitkään asunut suomalainen teknologiavaikuttaja Mårten Mickos kertoo SVB-pankin kaatumisen näkyvän startup-yhteisössä.

”Tunnelmat ovat monella haikeat, koska SVB on ollut startupeille keskeinen pankki ja toimija. Näen postauksia sosiaalisessa mediassa, joissa valitetaan SVB:n kohtaloa”, Mickos kertoo sähköpostitse HS:lle.

Pankin ongelmat paljastuivat keskiviikkoiltana. Torstaina alkoi raju talletuspako, kun pankin kaatumista pelkäävät asiakkaat alkoivat nostaa varojaan.

Mickos johtaa Hacker One -nimistä tietoturvayritystä.

”Sain tästä vihiä ja varmistimme heti, ettei meillä Hacker Onella ole mitään rahaa kiinni SVB:ssä – niin kuin ei olekaan”, hän kertoo.

Mickos arvelee, että pankin kaatumisella voi olla vaikutusta yhtiön asiakkaisiin, koska niin moni startup oli pankin asiakas.

”Varmaan meillä on asiakkaita, jotka joutuvat nyt varmistamaan rahojensa saatavuuden.”

Mickos arvelee, että pankin kaatumisella on vaikutusta alan mielialoihin ylipäätään, koska pankki on ollut rahoittamassa niin monta menestystarinaa.

”Siinä mielessä ikävä tapaus, joka nostaa esille uusia kysymysmerkkejä talouden tilasta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita