HSBC osti kaatuneen Silicon Valley Bankin britti­yhtiön yhdellä punnalla

HSBC kertoo ostaneensa SVB:n yhdellä punnalla.

HSBC ottaa haltuunsa kaatuneen SVB:n brittiyhtiön.

13.3. 9:38 | Päivitetty 13.3. 10:02

Brittiläinen jättipankki HSBC on ostanut kaatuneen Silicon Valley Bankin (SVB) tytäryhtiön Britanniassa.

Britannian SVB siirtyy HSBC:lle nimelliseen yhden punnan hintaan, kertoo uutistoimisto Reuters. HSBC:n mukaan kauppa toteutetaan välittömästi.

”Tämä yrityskauppa on erittäin järkevä strateginen päätös liiketoiminnassamme Britanniassa”, sanoi HSBC:n toimitusjohtaja Noel Quinn tiedotteessa.

SVB:n Britannian-liiketoiminnan pelastusjärjestelyä ovat valvoneet Englannin keskuspankki ja Britannian valtionvarainministeriö. Britannian valtiovarainministeri Jeremy Hunt vakuuttaa, että järjestelyssä ei kuluteta valtion eli veronmaksajien rahoja.

”Olen tyytyväinen, että ratkaisu saavutettiin näin lyhyessä ajassa”, Hunt sanoo AFP:n mukaan.

Samalla Hunt kertoi, että SVB:n asiakkaiden talletukset on suojattu myös Britanniassa. Keskuspankin mukaan maan pankkijärjestelmä on edelleen turvassa ja kestävällä pohjalla.

HSBC:n mukaan SVB:n brittiyhtiöllä on noin 5,5 miljardin punnan arvosta lainoja ja noin 6,7 miljardin punnan verran talletuksia.

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat luvanneet SVB:n asiakkaille rahat takaisin maanantaina. Viranomaiset ovat myös panneet pystyyn hätärahoitusta, jonka tarkoitus on turvata pankkijärjestelmän toiminta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita