Lähi-Tapiola ostaa enemmistö­osuuden Suomen Vahinko­vakuutuksesta

Suomen Vahinkovakuutus jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä ja POP Vakuutus -brändillä.

Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiola Espoossa 19. toukokuuta 2021.

14.3. 14:05

Lähi-Tapiola ostaa osake-enemmistön Suomen Vahinkovakuutus -yhtiöstä, joka tunnetaan POP Vakuutus -brändistään. Myyjä on POP Pankki -ryhmä.

Sopimus kattaa 70 prosenttia Suomen Vahinkovakuutuksen osakekannasta. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

Kaupan arvioidaan toteutuvan ensi kesään mennessä, mutta se edellyttää vielä kilpailuviranomaisten ja Finanssivalvonnan hyväksynnän.

Suomen Vahinkovakuutus kertoo verkkosivuillaan, että sillä on 130 työntekijää ja noin 184 000 asiakasta.

POP Pankki -ryhmä perusti Suomen Vahinkovakuutuksen vuonna 2012. Yhtiö tarjoaa ajoneuvo- ja vahinkovakuutuksia henkilöasiakkaille.

Tarkoitus on, että se jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä ja POP Vakuutus -brändillä. Sopimukseen liittyy myös POP Pankki -ryhmän mahdollisuus kehittää yhteistyömuotoja Lähi-Tapiola-ryhmän kanssa.

”POP Pankki -ryhmä on kaupan myötä keskittymässä entistä vahvemmin pankkisegmentin kasvustrategiaansa. Yrityskauppa lisää mahdollisuuksiamme kehittää paikallisia yhteistyömuotoja Lähi-Tapiolan kanssa, joilla voimme taata entistä laajemmat finanssialan palvelut asiakkaillemme”, sanoo POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli tiedotteessa.

”Kaupan myötä voimme yhdistää tietotaitomme ja analytiikkaosaamisemme kehittääksemme digitaalista vahinkovakuutus-, henkivakuutus- ja varainhoito­liiketoimintaa”, sanoo puolestaan Lähi-Tapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita