Facebookin omistava Meta aikoo leikata 10 000 työpaikkaa

Toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin mukaan irtisanomiset kohdistuvat keskijohtoon.

Meta ilmoitti mittavista irtisanomisista.

14.3. 16:16 | Päivitetty 14.3. 16:55

Sosiaalisen median palvelun Facebookin omistava Meta on kertonut työntekijöilleen mittavista irtisanomisista.

Toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoi työntekijöille lähettämässään sähköpostissa, että Meta on leikkaamassa 10 000 työpaikkaa seuraavien kuukausien aikana. Zuckerbergin mukaan irtisanomiset kohdistuvat keskijohtoon.

Yhtiö ilmoitti marraskuussa vähentävänsä 11 000 työpaikkaa eli 13 prosenttia henkilökunnastaan. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Facebookista vuonna 2004 aloittanut yhtiö ryhtyi laajoihin irtisanomisiin.

Zuckerberg kertoo Metan verkkosivuilla julkaisemassa sähköpostissa, että yhtiö aikoo mataloittaa organisaatiota, lopettaa joitakin projekteja ja hidastaa rekrytointeja.

Nyt ilmoitettujen vähennysten lisäksi Meta jättää täyttämättä noin 5 000 avoinna olevaa työpaikkaa. Yhtiö arvioi, että se saa henkilöstön vähennykset päätökseen huhti–toukokuussa.

Meta on kärsinyt mainosmyynnin kasvun hidastumisesta ja alkanut keskittyä yhä enemmän metaversumiksi kutsuttuun virtuaalitodellisuuteen. Yhtiön myynti laski viime vuonna edellisvuodesta ensimmäistä kertaa yhtiön historiassa.

Metan palveluiden kysyntä ja samalla henkilöstömäärä kasvoivat selvästi koronavuosina. Yhtiön työntekijämäärä kasvoi uutistoimisto Bloombergin mukaan 30 prosenttia vuonna 2020 ja 23 prosenttia vuonna 2021.

Yhtiöllä oli yli 87 000 työntekijää viime vuoden marraskuussa ennen kuin se aloitti henkilöstön vähennykset.

Zuckerberg kutsui helmikuussa yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä kuluvaa vuotta ”tehokkuuden vuodeksi”.

Facebookin lisäksi Meta omistaa kuvapalvelu Instagramin ja pikaviestipalvelu Whatsappin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita