Fazerilla taas uudet muutos­neuvottelut, edellisistä kerrottiin tiistaina

Tiistaina Fazer kertoi aloittavansa myymäläleipomoliiketoiminnan muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 96 työsuhteen päättymiseen.

Muutosneuvotteluiden syynä on se, että Fazer suunnittelee uuden energiatehokkaan leipälinjan rakentamista Lahden leipomolle.

15.3. 15:38 | Päivitetty 15.3. 16:02

Fazer Leipomot aloittaa jälleen muutosneuvottelut. Ne voivat johtaa enintään 54 työsuhteen päättymiseen. Muutosneuvottelujen piirissä on yhteensä yli 200 Lahden leipomon työntekijää ja osa toimihenkilöistä.

Muutosneuvotteluiden syynä on se, että Fazer suunnittelee uuden energiatehokkaan leipälinjan rakentamista Lahden leipomolle. Samalla Lahdessa olevien tuotantolinjojen määrä vähenisi.

Mahdolliset vähennykset on tarkoitus tehdä vaiheittain vuosina 2023–2025. Neuvotteluiden piirissä eivät ole ylemmät toimihenkilöt eivätkä Lahden Gluteenittoman leipomon henkilökunta.

Fazer kertoo tiedotteessa, että se yrittää pitää irtisanomiset mahdollisimman vähäisinä ja yhtiön tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle irtisanomisen vaihtoehtona muuta työtä tai löytää työntekijälle sopiva rooli tulevaisuudessa.

Viimeksi tiistaina yhtiö tiedotti, että Fazer Leipomot Suomi aloittaa myymäläleipomo­liiketoimintaa koskevat muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 96 työsuhteen päättymiseen.

Yhteensä näiden neuvotteluiden piirissä on 660 myymäläleipomoliiketoiminnan organisaatioon kuuluvaa henkilöä.

Fazer kertoo, että toteutuessaan myymäläleipomoliiketoimintaan suunnitellut muutokset voivat johtaa työtehtävien lakkaamiseen, muuttumiseen tai uusien työtehtävien syntymiseen.

Yhtiön mukaan neuvottelut voivat johtaa työsuhteiden päättymiseen, jos työnantaja ja -tekijä eivät pääse sopimukseen uudesta työsopimuksesta ja sen ehdoista.

Oikaisu keskiviikkona 15.3. kello 16: Artikkelissa luki aikaisemmin virheellisesti, etteivät toimihenkilöt kuuluisi neuvotteluiden piiriin. Osa kuitenkin kuuluu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita