Nokian Renkaat sai rahat Venäjän liike­toimintojensa myynnistä

Nokian Renkaat sopi alun perin yrityskaupasta viime vuoden lokakuussa.

Rengasvalmistaja Nokian Renkaiden vetäytyminen Venäjältä on loppumetreillä.

16.3. 18:44 | Päivitetty 16.3. 20:41

Rengasvalmistaja Nokian Renkaat kertoo vastaanottaneensa pankkitililleen noin 285 miljoonaa euron kauppahinnan Venäjän liiketoimintojensa myynnistä.

Yhtiö sopi alun perin viime vuoden lokakuussa myyvänsä Venäjän toimintonsa venäläiselle öljy- ja kaasuyhtiölle Tatneftille silloin arvioidulla 400 miljoonalla eurolla.

Venäjän hallituksen ulkomaisia investointeja valvova komissio myönsi tiistaina Tatneftille luvan ostaa Nokian Renkaiden Venäjän-toiminnot noin 23,1 miljardilla ruplalla eli noin 286 miljoonalla eurolla.

”Vetäytymisprosessi on ollut pitkä, mutta olemme tyytyväisiä siihen, että prosessi on loppumetreillä”, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Jukka Moisio tiedotteessa.

Nokian Renkaat saa kaupan lopulliseen päätökseen Venäjällä tehtävien rekisteröintimuodollisuuksien jälkeen. Sen jälkeen Nokian Renkaiden toiminnot Venäjällä päättyvät.

Nokian Renkaat ilmoitti viime vuoden kesäkuussa aloittavansa ”hallitun” vetäytymisen Venäjältä.

Nokian Renkaat on toiminut Venäjällä vuodesta 2005 alkaen, ja sen suurin tehdas on sijainnut Pietarissa. Viime vuonna noin 80 prosenttia yhtiön henkilöautorenkaista valmistettiin Venäjällä ja sen liikevaihdosta noin 20 prosenttia tuli Venäjältä ja Aasiasta.

Nokian Renkaat kertoo yrityskaupan lopulliset taloudelliset vaikutukset julkistaessaan tammi–maaliskuun osavuosikatsauksen 25. huhtikuuta.

Oikaisu 16.3.2023 klo 20.40: Tekstistä poistettu kappale,jonka mukaan kauppahinnan lopulliseen muodostumiseen vaikutti muun muassa kassavarat ja valuuttakurssin muutokset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita