Suurpankit tallettavat 30 miljardia dollaria First Republic Bankiin

Osapuolet ovat neuvotelleet muun muuassa pankin pääomittamisesta.

First Republic Bankin konttori Manhattanilla New Yorkissa.

16.3. 20:56 | Päivitetty 16.3. 22:25

Vaikeuksissa oleva First Republic Bank on saanut 30 miljardin Yhdysvaltain dollarin (noin 28 miljardia euroa) suuruisen talletuksen maan suurpankkeilta.

Pankit kertovat talletuksesta yhteisessä tiedotteessaan, kertovat uutistoimisto Reuters ja AFP. Myös Yhdysvaltojen rahoitusviranomaiset kertovat asiasta tiedotteessaan. Talletus on osa First Republic Bankin pelastuspakettia.

Pelastuspaketissa on mukana kaikkiaan yksitoista amerikkalaispankkia, muun muassa JP Morgan Chase, Citigroup, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs ja Morgan Stanley.

First Republicin osake oli tiedotteen julkaisun jälkeen 11 prosentin nousussa. Osake kävi aiemmin päivällä pahimmillaan 36 prosentin syöksyssä ennen kuin amerikkaismedia kertoi lähteidensä perusteella tukineuvotteluista.

Pankkijoukko kertoo tiedotteessaan, että yhteinen toimenpide heijastaa niiden luottamusta First Republiciin ja muihin pankkeihin.

Osake avautui torstaina 31 prosentin laskuun, kun uutistoimisto Bloomberg kertoi aiemmin torstaina, että pankki tutkii liiketoimintojensa myyntiä ja muita strategisia vaihtoehtoja.

First Republic Bankin osake teki dramaattisen u-käännöksen Bloombergin uutisen julkaisun jälkeen. Osake pomppasi 24 prosenttia plussalle oltuaan sitä ennen 17 prosentin laskussa. Kello 19.30 aikaan osake oli reilun viiden prosentin nousussa.

First Republic Bank on yhdysvaltalainen alueellinen pankki, joka on erikoistunut yksityispankkitoimintaan ja varainhoitoon. Sen asiakkaina on muun muassa it-rikkaita.

Pankin tase oli viime vuoden lopussa lähes samansuuruinen kuin Silicon Valley Bankin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita