Uusi-Seelanti kieltää Tiktokin käytön parlamentin työn­tekijöiltä

Tiktok-kiellot ovat voimassa jo useissa maissa.

Tiktokin toimistotila Kaliforniassa.

17.3. 6:59

Uusi-Seelanti kieltää videosovellus Tiktokin käytön parlamenttinsa työntekijöiden työlaitteilla, kertoo uutistoimisto AFP.

Kielto tulee voimaan 31. maaliskuuta. Kieltoon liittyvät kauan velloneet huolet sovelluksen tietoturvariskeistä. Tiktokin käyttö on jo kielletty Yhdysvaltojen, Kanadan, EU:n komission ja Iso-Britannian valtion henkilöstön työlaitteilla.

Uuden-Seelannin parlamentin edustaja Rafael Gonzalez-Monteron mukaan Tiktokin tuomat riskit ”eivät ole hyväksyttäviä Uuden-Seelannin parlamentin tämän hetkisessä toimintaympäristössä”.

”Tämä päätös perustuu asiantuntijoidemme analyyseihin ja kollegoidemme kanssa käytyihin keskusteluihin hallituksen sisällä sekä kansainvälisesti”, Gonzalez-Montero sanoo.

Kiinalaisomisteinen Tiktok on parhaillaan myös boikottiuhan alla Yhdysvalloissa. Presidentti Joe Bidenin hallitus on uhannut kieltää sovelluksen käytön koko maassa, jos Kiina ei myy Tiktokia.

Muun muassa Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump epäili Kiinan käyttävän Tiktokia Yhdysvaltojen vakoiluun.

Tiktokin omistava yritys Bytedance on myöntänyt, että kiinalaistyöntekijät ovat päässeet käsiksi yhdysvaltalaisten käyttäjien tietoihin, mutta kieltänyt luovuttaneensa tietoja Kiinan viranomaisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita