Microsoft tuo Chat GPT:n tekoälyä Wordiin ja Exceliin

Microsoft tuo palveluihin uuden apurin, jonka luvataan olevan paljon parempi kuin Clippy. Exceliäkin voisi jatkossa vain pyytää tekemään laskelmat.

Microsoftin suunnittelemat uudet ominaisuudet perustuvat samaan teknologiaan kuin Chat GPT.

17.3. 14:29

Teknologiayhtiö Microsoft aikoo tuoda keskustelevaa tekoälyä useisiin yhtiön työkaluihin, kuten Wordiin, Outlookiin ja Exceliin. Taustalla on Open AI:n Chat GPT:n käyttämä teknologia.

Microsoft julkisti suunnitelmiaan torstaina, ja niistä kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Suunnitelmiin kuuluu tuoda Microsoft 365 -tuotteisiin mukaan esimerkiksi uusi AI ”co-pilot”, niin sanottu tekoäly-perämies. Tämä uusi avustaja auttaa editoimaan, tiivistämään ja vertailemaan Word-asiakirjoja, Excel-taulukoita, Powerpoint-esityksiä ja Outlook-sähköposteja. Microsoftin mukaan apuri säästää työntekijöiden aikaa, kun sisältöjen tekeminen on nopeampaa kuin ennen.

Monelle tulee tällaisesta apurista mieleen muinoin, eli 2000-luvun alussa, Wordin käyttäjiä avustanut Clippy. Chat GPT:n teknologian pohjalle rakennetun uuden avustajan luvataan olevan paljon kehittyneempi.

Apurin lisäksi yhtiö kertoi uudesta keskusteluominaisuudesta, jonka kautta käyttäjät voivat hakea dataa ja hoitaa tehtäviään läpi eri alustojen.

Excel-alustalle taas ollaan tekemässä mullistavaa uudistusta. Microsoft lupaa, että tekoälyn avulla kuka tahansa pystyy ilman kokemustakin käyttämään Excelin funktioita ja muita ominaisuuksia. Jatkossa palvelu hoitaisi laskelmat itse, jos käyttäjä vain osaa selittää kirjallisesti, mitä haluaa taulukossaan tehdä.

Tekoälytoiminnot eivät heti tule kaikkien saataville, vaan valikoitu joukko Microsoftin yritysasiakkaita saa testata palveluja ensin. Microsoftilta kerrotaan CNN-uutiskanavalle, että uudet työkalut ovat kehitysvaiheessa ja niiden tarjoamat tiedot täytyy tarkistaa.

Tällä viikolla myös Microsoftin kilpailija Alphabet julkisti omia uusia tekoäly­ominaisuuksiaan. Uudistuksia tehdään esimerkiksi Gmail-sähköpostiin, Google Docs -tekstinkäsittely­ohjelmaan ja Maps-karttasovellukseen.

Lisäksi Open AI julkisti tällä viikolla uuden version keskustelubotistaan Chat GPT:stä, jonka Microsoft ottaa käyttöön Bing-hakukoneessaan.

Teknologiayhtiöiden kisa internetin herruudesta on kiihtynyt sen jälkeen, kun silloinen uusin versio keskustelubotti Chat GPT:stä alkoi villitä kansaa viime vuoden lopulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita