Markkinoiden levottomuus lievittyy: Osakkeiden hinnat nousevat ympäri maailmaa

Osakkeet kallistuvat Yhdysvalloissa runsaan prosentin ja kahdessa suuressa eurooppalaisessa pörssissä kaksi prosenttia.

Frankfurtin pörssissä seurattiin maanantaina markkinoiden levottomuutta.

| Päivitetty

Osakkeet kallistuvat tiistaina eri puolilla maailmaa.

Syynä on todennäköisesti se, että sveitsiläisen suurpankin Credit Suissen myynti kilpailijalleen UBS:lle vähensi huolta pankkijärjestelmän ongelmista.

Suurimpien yhdysvaltalaisten yhtiöiden osakeindeksi S&P 500 vahvistui illan suussa vajaan prosentin.

Yhdysvaltalaisiin pankkeihin kohdistuvaa levottomuutta lievensi ilmeisesti sekin, että valtiovarainministeri Janet Yellen vihjasi tiistaina uusista takauksista pienempien pankkien talletuksille.

Hänen mukaansa konkurssiin hakeutuneen Silicon Valley Bankin asiakkaille tarjottu rajaton talletussuoja voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön myös muissa pankeissa.

Frankfurtin pörssissä suurten yhtiöiden osakeindeksi vahvistui vajaat kaksi prosenttia ja Lontoon pörssin vastaava indeksi yhtä paljon. Myös Aasiassa osakkeet kallistuivat tiistaina.

Eurooppalaisten pankkien laaja-alainen osakeindeksi (Stoxx Europe 600 Banks) vahvistui vajaat neljä prosenttia.

Viime viikkoina arvopaperimarkkinoilla on ollut suurta levottomuutta, koska pankkeja on romahtanut sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Siksi osakkeiden hinnat ovat heilahdelleet merkittävästi.

Rahoitusmarkkinoiden huomio on kiinnittynyt etenkin yhdysvaltalaisiin pankkeihin. Talletuspaon takia pinteessä on First Republic Bank, jonka osake romahti maanantaina 47 prosenttia.

Viime viikolla suuret yhdysvaltalaiset pankit tallettivat First Republic Bankiin 30 miljardia lievittääkseen talouspaon aiheuttamaa epävarmuutta.

Maanantaina sanomalehti The Wall Street Journal kertoi, että JP Morgan Chase -pankin toimitusjohtaja Jamie Dimon johtaa neuvotteluja, joiden tarkoituksena on löytää ratkaisu First Republic Bankin sitkeisiin ongelmiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita