Nyt se on varmaa: Roviota ei myydä ainakaan Israeliin

Israelilainen peliyhtiö Playtika teki tammikuussa ei-sitovan ostotarjouksen Roviosta.

Angry Birds -peleistä tunnettu Rovio aloitti helmikuussa keskustelut ostajaehdokas Playtikan kanssa. Kuvassa Rovion konttori Keilaniemessä Espoossa.

| Päivitetty

Mobiilipelejä kehittävän suomalaisen Rovion keskustelut ostajakandidaatti Playtikan kanssa ovat päättyneet. Rovio kertoo jatkavansa keskusteluja eräiden muiden tahojen kanssa.

Israelilainen peliyhtiö Playtika teki tammikuussa ei-sitovan ostotarjouksen Roviosta 9,05 euron osakekohtaiseen hintaan. Ostotarjouksen arvo oli runsaat 680 miljoonaa euroa.

Angry Birds -peleistä tunnettu Rovio aloitti helmikuussa strategisen selvityksen, jonka osana yhtiö on käynyt alustavia keskusteluja Playtikan ja muiden tahojen kanssa.

Keskiviikkona aamupäivällä Rovion osakkeesta maksettiin 7,66 euroa Helsingin pörssissä. Osake oli runsaan kahden prosentin laskussa.

Playtika-kaupan kaatuminen ei ollut suuri yllätys.

Esimerkiksi helmikuun alussa Nordea ja analyysiyhtiö Inderes arvioivat, että Rovion myynti Playtikalle on epätodennäköistä sen kyseenalaisen ostajamaineen takia.

Nordea arvioi tuolloin, että Rovio on todennäköisesti houkutteleva ostokohde monelle alan toimijalle vahvan pelitarjontansa ansiosta.

”Tämä vahvistaa, että Rovion hallitus on avoin yrityskaupalle ja kilpailevat ostotarjoukset ovat tiedotteen perusteella nyt todennäköisempiä”, Nordea kirjoitti katsauksessaan.

Nordea arvioi, että Rovion ostamisesta voisi olla kiinnostunut Playtikan lisäksi EA, Take Two, Sony, Netflix tai viihdejätti Disney.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita