Bundesbankin pääjohtaja nostaisi vielä korkoja, eikä yllättynyt pankki­osakkeiden heilunnasta: ”Voi olla kuoppaista menoa”

Saksan keskuspankin pääjohtaja Joachim Nagel katsoo, että näillä näkymin EKP:n on vielä nostettava korkoja nykytasosta inflaatiovauhdin taltuttamiseksi.

Saksan keskuspankin pääjohtaja Joachim Nagel sanoo, että korot nousevat vielä.

Saksan keskuspankin (Bundesbank) pääjohtaja Joachim Nagel katsoo, että Euroopan keskuspankin (EKP) on jatkettava korkojen nostamista edelleen. Nagel on virkansa puolesta EKP:n rahapolitiikasta päättävän neuvoston jäsen.

”Jos inflaatiokehitys on ennusteiden mukaista, minun näkemykseni mukaan vielä ei olla [korkojen] nostojakson lopussa”, Nagel sanoi puheessaan Edinburghissa perjantaina.

Nagelin kommenteista kertovat muun muassa uutistoimistot Bloomberg ja Reuters.

Kun ohjauskorot saavuttavat huippunsa, ne täytyy pitää aloillaan jonkin aikaa, jotta inflaatiovauhti hidastuu halutulla tavalla, Nagel sanoo. Keskuspankin tavoitteena on kahden prosentin inflaatiovauhti keskipitkällä aikavälillä.

Nagel kieltäytyi kommentoimasta, tukisiko hän uutta koronnostoa jo EKP:n seuraavassa korkokokouksessa toukokuussa. Sen sijaan hän totesi, että kolmen prosentin talletuskorko ei ole järin korkea verrattuna viime kuun 8,5 prosentin inflaatiovauhtiin.

EKP teki viimeisimmän ohjauskorkojen noston maaliskuun puolivälissä, jolloin rahapolitiikkaa kiristettiin 0,5 prosenttiyksikköä. Tuolloin keskuspankki ei antanut vihjeitä seuraavista koronnostoista edeltäneiden päivien pankkialan myllerryksen vuoksi.

Nagelin mukaan heilunta rahoitusmarkkinoilla ei ole yllättävää. Hän sanoo, että sijoitusmarkkinoilla kestää aikansa löytää tasapaino viime viikkojen tapahtumien eli pankkien vaikeuksien ja pelastamisten jäljiltä.

”En ole kovin yllättynyt, että markkinoilla on jonkin verran enemmän heiluntaa kuin ennen näitä tapahtumia”, Nagel sanoo Reutersin mukaan.

”Näin kiinnostavien tapahtumien jälkeisinä viikkoina voi olla kuoppaista menoa.”

Nagel ei kuitenkaan suoraan kommentoinut perjantain markkinaliikkeitä, jolloin Saksan suurimman pankin Deutsche Bankin osake oli yli 10 prosentin luisussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita