Walesilainen vodka keikautti britti­pubiketjun takaisin plussalle – ”Au Vodka on muodikkaampaa kuin David Beckham”

Pubiketju JD Wetherspoonin tulos kääntyi plussalle ja myynti on kasvanut vuoden alussa roimasti viime vuodesta.

Britit ovat lähteneet sankoin joukoin takaisin ihmisten ilmoille. JD Wetherspoonin mukaan heille maistuvat walesilainen vodka ja perinteiset alet.

Cocktailien suosio, walesilainen vodka ja brittiläiset alet käänsivät Lontoon pörssiin listatun kuppilaketju JD Wetherspoonin, tuttavallisemmin ”Spoonsin” tuloksen plussalle.

Ketjun tulos oli 4,6 miljoonaa puntaa eli noin 5,2 miljoonaa euroa yhtiön tilikauden ensimmäisellä puoliskolla, kun vertailukaudella tappio oli 21,3 miljoonaa puntaa eli noin 24,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake päätyi perjantaina 13,6 prosentin nousuun.

”Cocktailit myyvät hyvin. Swanseasta kotoisin oleva Au Vodka on muodikkaampaa kuin David Beckham”, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tim Martin uutistoimisto Reutersille.

Kyseinen Au Vodka -alkoholimerkki ponnistaa Walesin etelärannikolla sijaitsevasta Swansean kaupungista. Beckham taas on Lontoossa syntynyt entinen jalkapalloilija.

Lisäksi Martin kiinnitti huomiota siihen, että iäkkäämmät asiakkaat, jotka eivät vertailukaudella käyneet kovin paljon ihmisten ilmoilla, ovat ”heränneet talviunesta”.

Wetherspoon on tämän vuoden näkymissään ”varovaisen optimistinen”, vaikka Britanniassa kovaa laukkaava inflaatio tuo painetta myös yrityksille. Hintojen nousun myötä nousussa ovat ruoan ja energian hintojen lisäksi myös palkkakustannukset.

Yhtiötä seuraava Hargreaves Lansdownin analyytikko Derren Nathan arvioi Reutersin mukaan, ettei Wetherspoonin tarvitse näillä näkymin pelätä kävijäkatoa myöskään jatkossa.

Wetherspoonin tämän vuoden ensimmäisten seitsemän viikon myynti oli 9,1 prosenttia parempi kuin vuonna 2019, eli ennen koronapandemiaa, ja 15 prosenttia suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita