FT: Meta pohtii kieltävänsä poliittisen mainonnan Euroopassa

Meta pitää EU:n tulevaa sääntelyä liian tiukkana. Tämän vuoksi yhtiölle voisi olla helpompaa kieltää maksettu poliittinen mainonta kokonaan Facebookissa ja Instagramissa kuin sopeutua sääntelyyn.

Metan päätös voisi vaikuttaa Facebookiin ja Instagramiin. Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kuvattuna 2019.

Metan johto pohtii kieltävänsä maksetun poliittisen mainonnan sosiaalisen median alustoillaan Euroopassa, kertoo Financial Times (FT) lähteisiinsä vedoten. Syynä on se, etteivät Facebook ja Instagram pysty noudattamaan EU:ssa suunnitteilla olevaa sääntelyä.

EU on laatimassa tiukempaa lainsäädäntöä, joka koskee poliittista mainontaa. Tarkoituksena on torjua misinformaatiota.

Euroopassa pyrkimyksenä on, että teknologiayhtiöiden tulisi kertoa tarkemmin, miten ne kohdistavat poliittista mainontaansa. Yhtiö voisi joutua maksamaan rikkomuksistaan sakkoa jopa neljän prosentin verran liikevaihdostaan, kertoo Reuters.

Metan johtajat ovat huolissaan siitä, että EU:n poliittiseen mainontaan liittyvästä sääntelystä tulee liian tiukka. Tämän vuoksi yhtiölle voisi olla helpompaa kieltää poliittinen mainonta sosiaalisen median alustoillaan.

Metan johdossa ei ole FT:n lähteiden mukaan yksimielisyyttä sen suhteen, pitäisikö maksetusta poliittisesta mainonnasta luopua Euroopassa. Päätös aiotaan tehdä sen jälkeen, kun EU:n lakimuutos on selvillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita