Sota kasvatti Varustelekan myyntiä reilusti – ”Ristiriitaiset fiilikset”

Varustelekan mukaan Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan myötä sen tuotteiden kysyntä kasvoi merkittävästi, kun sotilasvarusteita tilattiin suuria määriä Ukrainaan.

Varustelekan tulosta kasvattivat yhtiön mukaan erityisesti Ukrainaan tilatut sotilasvarusteet.

Armeijatavaroiden erikoisliike Varustelekan liikevaihto kasvoi viime vuonna 23,1 miljoonaan euroon, yhtiö tiedottaa. Liikevaihto on reilut 24 prosenttia edellisvuotta suurempi.

Yhtiön mukaan myös sen kannattavuus kasvoi liikevaihdon kasvun ja kustannusten kanssa saavutetun ”torjuntavoiton” myötä. Varustelekan viime vuoden tulos oli noin 824 000 euroa voitollinen.

Varustelekan tiedotteen mukaan Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan myötä yhtiön tuotteiden kysyntä kasvoi merkittävästi, kun sotilasvarusteita tilattiin suuria määriä Ukrainaan. Yhtiön mukaan Suomessa ja muualla Euroopassa myös reserviläiset panostivat kriisivalmiuteensa.

Kovinta kasvu oli yhtiön mukaan taisteluensiapuvälineissä, suojavälineissä, leiriytymisvarusteissa ja jalkineissa.

Yhtiön toimitusjohtaja Jari Laine kuvaa tiedotteessa tulosta erinomaiseksi, mutta sanoo tilikauden jättäneen ”ristiriitaiset fiilikset”.

”Toisaalta onnistuttiin hyvin ja kehitettiin firmaa taas paremmaksi haastavissa olosuhteissa, mutta samaan aikaan viime vuosi oli karu muistutus siitä, missä bisneksessä ollaan. Sodalla ja muilla kriiseillä oli ja on edelleen positiivinen vaikutus Varustelekan liiketoimintaan. Tämän ymmärtäminen laittaa aika nöyräksi ja kiitolliseksi siitä, missä tilanteessa ollaan täällä Suomessa.”

Varustelekan mukaan sillä on käytössä yhtiön liikevoittoon sidottu tulospalkkiomalli, josta henkilöstön tulospalkkioksi kertyi viime vuodelta vajaat 200 000 euroa. Eläke- ja sivukulujen jälkeen tulospalkkiosta jaettiin keskimäärin 2 431 euroa työntekijää kohden.

Yhtiö kertoo maksaneensa suoria ja epäsuoria veroja viime vuonna lähes viisi miljoonaa euroa, joista valtaosan Suomeen.

Vuonna 2003 perustettu Varusteleka kuvaa olevansa armeijan ylijäämän, ulkoilun ja retkeilyn erikoisliike. Se sanoo olevansa Euroopan suurin yhtiö alallaan.

Varusteleka aikoo tiedotteen mukaan jatkossa panostaa kaukotuotannosta luopumiseen ja tuotannon siirtämiseen EU:n alueelle ja Suomeen. Se kertoo suunnittelevansa myös Yhdysvaltojen valloittamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita