Bloomberg: Google ja Amazon tarjoavat ero­paketteja Ranskassa ja Saksassa

Teknologiajäteillä on uutistoimisto Bloombergin mukaan vaikeuksia vähentää työntekijöitään Ranskassa ja Saksassa.

Amerikkalaisen Amazon jakelukeskus Mönchengladbachissa Saksassa.

Yhdysvaltalaisilla teknologiajäteillä on vaikeuksia vähentää työntekijöitään Ranskassa ja Saksassa samalla tahdilla kuin Yhdysvalloissa, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Hakukonejätti Google ja verkkokaupastaan tunnettu Amazon ilmoittivat aiemmin tänä vuonna tuhansien työntekijöiden vähennyksistä.

Yhdysvalloissa väenvähennykset ovat sujuneet vauhdikkaasti, mutta Ranskassa ja Saksassa joukkoirtosanomiset ovat Bloombergin mukaan ”pysähtyneet” neuvotteluihin työntekijöiden pääluottamusmiesten kanssa.

Uutistoimisto Bloombergin lähteiden mukaan Googlen emoyhtiö Alphabet houkuttelee siksi työntekijöitään Ranskassa irtisanoutumaan vapaaehtoisesti anteliailla eropaketeilla.

Myös Amazon yrittää Bloombergin mukaan saada 5–8 vuotta työskennelleitä päällikkötason työntekijöitä eroamaan jopa yhden vuoden palkkaa vastaavalla korvauksella. Yhtiö on myös valmis joustamaan kannustinsäännöistään siten, että työntekijät saisivat bonuksensa ja myytyä palkkio-osakkeensa.

Aikaisempina vuosina Amazon on tarjonnut lähteville työntekijöille kompensaationa alle kuukauden palkkaa työskentelyvuotta kohden.

Ranskassa ja Saksassa on vahvat työntekijälainsäädännöt. Tämän takia Googlen päätökset väenvähennyksistä Saksassa ja Ranskassa ovat Bloombergin tietojen mukaan venyneet ja vähennykset saattavat jäädä vähäisiksi. Bloombergin mukaan Googlen paikallisjohtaja Ranskassa on ilmoittanut työntekijöille, että ketään ei pakoteta lähtemään.

Sen sijaan Britanniassa arviolta 500–8 000 Googlen työntekijää joutuu ammattiyhdistyslähteiden mukaan lähtemään työpaikastaan. Irlannissa Google aikoo vähentää ay-liiton mukaan 240 työntekijää ja Sveitsissä noin 200 työntekijää.

Myös Amazon on ryhtynyt Saksassa tarjoamaan vapaaehtoisia lähtöpaketteja. Luxemburgissa se on tarjonnut lähtökorvaukseksi kuukauden palkkaa työskentelyvuotta kohden. Eropakettien tarjoaminen alkoi maaliskuun puolivälissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita