The Guardian: Ranskalais- ja saksalais­­turistit kaikkoamassa Britanniasta

Brexit toi matkailualalle uusia huolia, sillä osa eurooppalaisturisteista suhtautuu penseästi Britannian uusiin matkustusrajoituksiin, The Guardian kirjoittaa. Myös maan imagon arvioidaan kärsineen.

London Eye on Lontoon suosituin maksullinen turistikohde. Kuva on vuodelta 2016.

Brittiläiset matkailuyrittäjät pelkäävät, että ranskalaiset ja saksalaiset turistit alkavat vältellä Britanniaa EU-eron eli brexitin jälkeisten matkustusrajoitusten myötä, kertoo The Guardian.

Matkailuyrittäjät ovat lisäksi huolissaan Britannian brexitin kolhimasta imagosta, sillä sekin on vaikuttanut joidenkin EU-kansalaisten halukkuuteen matkustaa maahan.

The Guardian kirjoittaa, että Britannian matkailuala alkoi osoittaa elpymisen merkkejä viime vuonna, kun koronarajoitukset poistettiin. Siitä huolimatta ranskalaiset ja saksalaiset matkailijat eivät enää ole entisessä määrin kiinnostuneita Britanniasta matkailukohteena.

Esimerkiksi Kaakkois-Englannissa sijaitsevan Oxfordshiren kreivikunta on aiemmin ollut eurooppalaismatkailijoiden suosiossa. Oxfordshiressa majoittuvien ranskalaisten ja saksalaisten määrä on kuitenkin romahtanut noin puoleen siitä, mitä se vielä vuonna 2019 oli.

Niin ikään matkailuelinkeinostaan huolissaan oleva Jersey ilmoitti viime kuussa aloittavansa kokeilun, jonka aikana Ranskan kansalaiset voivat tehdä saarilla päiväretkiä pelkällä virallisella henkilöllisyystodistuksella.

EU-kansalaiset ovat vuoden 2021 lokakuusta lähtien tarvinneet passin Britanniaan päästäkseen. Vain vajaalla puolella Ranskan ja Saksan väestöstä on voimassaoleva passi. Aiemmin maahantulodokumentiksi riitti henkilötodistus.

Amerikkalaisturistit ovat The Guardianin mukaan sentään palanneet Britanniaan koronaepidemian jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita