Kempower kertoi kovia kasvu­lukuja ja nostaa ohjeistustaan, osake rajussa nousussa

Alustavien tietojen mukaan sähköautojen latureita valmistavan Kempowerin liikevaihto kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 385 prosenttia vuoden takaisesta.

Kempower valmistaa sähköautojen pikalatauslaitteita.

| Päivitetty

Sähköautojen pikalatauslaitteita valmistava Kempower nostaa näkymiään kuluvalle vuodelle.

Yhtiö tiedotti, että se odottaa liikevaihtonsa olevan tänä vuonna 240–270 miljoonaa euroa, jos valuuttakursseilla ei ole merkittävää vaikutusta.

Yhtiön aiemmassa, helmikuun puolivälissä tulosjulkistuksen yhteydessä julkaistussa ohjeistuksessa liikevaihdon arvioitiin olevan 180–210 miljoonaa euroa.

Kempower nosti myös tuloksensa ohjeistusta. Yhtiö odottaa operatiivisen liiketulosmarginaalinsa olevan tänä vuonna 5–10 prosenttia. Aiemmassa ohjeistuksessa operatiivisen liiketulosmarginaalin arvioitiin olevan yksinumeroinen.

Yhtiön mukaan aikaistettu meno Pohjois-Amerikan markkinoille kuluvana vuonna vaikuttaa sen operatiiviseen liiketulokseen tehtaan perustamisesta ja rekrytoinneista johtuvien kustannusten vuoksi.

Yhtiön mukaan tavoitteena on, että sen uusi tuotantokapasiteetti Yhdysvalloissa olisi käytettävissä kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Kempower kertoi tulosvaroituksen yhteydessä alustavia tietoja kuluvan vuoden ensimmäiseltä vuosineljännekseltä.

Vuoden takaiseen verrattuna sen liiketoiminta on kasvanut hurjasti. Yhtiön mukaan sen liikevaihto oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 55,8 miljoonaa euroa, eli peräti 385 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Kempowerin operatiivinen liikevoitto kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 6,9 miljoonaan euroon, kun vertailukaudella liiketulos oli miljoonan euron verran tappiollinen.

Yhtiön tilauskanta kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 124,4 miljoonaan euroon vertailukauden 29,1 miljoonasta eurosta ja tilauskertymä 61,4 miljoonaan euroon vertailukauden 26,9 miljoonasta eurosta.

Kempowerin osakkeen hinta lähti tuntuvaan nousuun tulosvaroituksen jälkeen. Hieman ennen puolta yhtä iltapäivällä yhtiön osake oli 13,4 prosentin nousussa.

Oikaisu 15.4. kello 13.13: Kempower odottaa tämän vuoden liikevaihdoksi 240–270 miljoonaa euroa, ei 230–270 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita