Tesla laski taas hintoja – Tesla Clubin puheen­johtaja pitää asiaa hyvänä, vaikka osaa harmittaa

Tesla Club Finlandin puheenjohtajan mukaan hintojen lasku on hyvä asia, vaikka osaa Teslan ostaneista yllättävä pudotus harmittaa.

Sähköautovalmistaja Tesla laski muun muassa Model 3 -sarjan autojen hintoja Suomessa.

Sähköautovalmistaja Tesla laski autojensa hintoja Suomessa tuhansilla euroilla torstain ja perjantain välisenä yönä. Tesla Club Finlandin puheenjohtaja Kirsi Immonen vahvistaa havainnon HS:lle.

Perjantaina Teslan Model 3 -sarjan takavetoinen perusmalli maksoi yhtiön sivujen mukaan 42 990 euroa. Immosen tilastojen mukaan vastaava malli maksoi vielä helmikuun alussa 46 990 euroa.

Model 3:n Long Range -malli maksoi perjantaina 50 990 euroa, kun vielä helmikuussa se maksoi 54 990 euroa. Saman sarjan Performance -malli taas maksoi perjantaina 55 990 euroa, kun helmikuussa autosta sai Immosen mukaan pulittaa 61 990 euroa.

Teslan Model Y -sarjan takavetoinen perusmalli maksoi perjantaina 46 990 euroa, kun vielä helmikuun alussa se maksoi Immosen mukaan 48 990 euroa.

Model Y:n Long Range -mallista sai perjantaina maksaa 53 990 euroa, kun helmikuussa sen hinta oli vielä 55 990 euroa. Model Y Performance -mallin hinta oli perjantaina 59 990 euroa, kun vielä helmikuussa siitä sai Immosen mukaan maksaa 65 990 euroa.

Myös Teslan kalliimpien mallien hintoja pudotettiin samassa rytäkässä tuntuvasti. Esimerkiksi Model S -sarjan kalliimman Plaid-version lähtöhinta oli vielä helmikuun alkupuolella HS:n testiajon aikaan 144 000 euroa.

Perjantaina mallin lähtöhinta oli 133 990 euroa, eli hinnasta oli lähtenyt kymppitonni. Vastaava pudotus nähtiin myös Model S:n perusmallin hinnassa, joka oli perjantaina 108 990 euroa.

Uuden Teslan ostoa suunnitteleville hintapudotus on hyvä asia, mutta kaikille äkkinäiset pudotukset uusien autojen hinnoissa eivät maistu.

Hinnan raju kertapudotus voi tuntua katkeralta etenkin silloin, kun auto on ostettu hiljattain, sillä uusien Teslojen hintojen laskiessa alaspäin painuu myös käytettyjen autojen arvo.

Aihe herätti porua myös esimerkiksi tammikuussa, kun Tesla pudotti joidenkin Model Y- ja 3 -sarjojen autojen hintaa jopa 10 000 eurolla.

Tesla Club Finlandin puheenjohtaja Immonen toteaa, että tilanne ei toisaalta ole millään tavalla uusi.

”En ole itse yllättynyt tästä [hintojen laskusta] ollenkaan, mutta toki ymmärrän, että tämä voi tulla yllätyksenä, jos Teslan hintapolitiikan toiminta ei ole tuttua”, Immonen sanoo.

Immonen toteaa, että auton ostaminen ei ole rahan laittamista pankkiin, eivätkä autot oikeastaan ole sijoituskohteita. Se on asia, joka auton ostajan täytyy hyväksyä.

”Toisaalta hankintahinta on taas edullisempi siinä vaiheessa, kun autoa lähdetään vaihtamaan uudestaan.

Isossa kuvassa Immonen on sitä mieltä, että Teslojen hintojen laskeminen on lopulta hyvä asia.

”Täyssähköautojen hinta on ollut iso este sähköautojen lisääntymiselle. Tämä vain parantaa markkinatilannetta, kun oma auto vaihdetaan herkemmin uuteen ja sitä kautta saadaan käytettyjä autoja markkinoille.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita