Alko merkitsee Pernod Ricardin tuotteet: ”Valintoja voi tehdä arvojensa mukaisesti”

Pernod Ricard joutui ryöpytykseen, kun se ilmoitti alkavansa viedä joitakin tuotteitaan Venäjälle. ”Alkolla ei ole lainmukaisia edellytyksiä poistaa Pernod Ricardin tuotteita valikoimasta”, Alko tiedottaa.

Alko kertoo jatkavansa keskustelua tilanteesta Pernod Ricardin kanssa.

| Päivitetty

Alkoholijuomajätti Pernod Ricardin tuotteet merkitään torstaista lähtien Alkon myymälöissä. Pernod Ricard on joutunut ryöpytyksen kohteeksi sen jälkeen, kun se ilmoitti alkavansa taas viedä joitakin tuotteitaan Venäjälle.

”Vaikka ymmärrämme kuluttajien tuntemuksia, Alkolla ei ole lainmukaisia edellytyksiä poistaa Pernod Ricardin tuotteita valikoimasta”, Alko sanoo tiedotteessaan.

Alkoholilain mukaan Alkon tulee kohdella tavarantoimittajiaan tasapuolisesti ja syrjimättömästi, eikä se voi valita toimittajia ja tuotteita sen mukaan, minne toimittajat juomiaan vievät.

Kuluttajia palvellakseen Alko kuitenkin lisää tuotteiden hintalappujen lisätietokenttään tekstin ”Pernod Ricard Finland”. Tieto tuotteen toimittajasta näkyy myös verkko­kaupassa.

”Näin kuluttaja voi halutessaan tehdä valintoja arvojensa mukaisesti”, Alko toteaa.

Alko kertoo jatkavansa keskustelua tilanteesta Pernod Ricardin kanssa.

Oikaisu 19.4. kello 20.10: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että tieto tulee näkyviin myös verkkokaupassa. Tieto toimittajasta on on ollut jo ennestään näkyvissä verkkokaupassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita