Pääkaupunki­seudun vuokrat ovat nousseet muuta Suomea vähemmän

Tilastokeskuksen mukaan vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla yhden prosentin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Muualla Suomessa vuokrat nousivat 2,1 prosenttia.

Vuokrien kehitys on alkuvuonna jatkunut samansuuntaisena kuin viime vuonna.

Pääkaupunkiseudun vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat ovat nousseet tänä vuonna muuta Suomea vähemmän.

Tilastokeskuksen mukaan vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla yhden prosentin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Muualla Suomessa vuokrat nousivat 2,1 prosenttia tammi–maaliskuussa.

Yksiöiden vuokrat ovat nousseet vähemmän. Niissäkin nousu on ollut maltillisempaa pääkaupunkiseudulla kuin muualla maassa. Vapaarahoitteisten yksiöiden vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 0,5 prosenttia ja muualla Suomessa 1,8 prosenttia.

Vuokrien kehitys on siis alkuvuonna jatkunut samansuuntaisena kuin viime vuonna. Esimerkiksi Helsingissä vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat viime vuoden aikana 0,3 prosenttia. Sen sijaan kahdessa muussa isossa kasvukeskuksessa, Turussa ja Tampereella, vuokrat nousivat 1,8 ja 1,7 prosenttia viime vuonna.

Eniten vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Hämeenlinnassa, jossa nousua oli 3,1 prosenttia. Oulussa ja Rovaniemellä vuokrat nousivat 2,9 prosenttia.

Vähiten nousua alkuvuonna tapahtui puolestaan Raumalla ja Porissa, joissa vuokrat nousivat 0,4 prosenttia, sekä Mikkelissä, jossa nousua oli 0,5 prosenttia.

Tilastokeskuksen luvut kuvaavat vuodessa tapahtunutta muutosta, eli vuokria on verrattu viime vuoden ensimmäisen neljänneksen vuokriin.

Jos vuokria sen sijaan verrataan edelliseen vuosineljännekseen, eli viime vuoden loppupuolelle, prosentit ovat pienempiä.

Näin tarkasteltuna vuokrat nousivat eniten Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Kouvolassa ja Rovaniemellä, joissa kaikissa nousua tapahtui 0,5 prosenttia.

Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vapaarahoitteiset vuokrat laskivat eniten Espoossa, jossa laskua oli 0,2 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita