Sähköautojen latausasemia valmistava Kempower lunasti odotukset

Viime viikolla annetun positiivisen tulosvaroituksen toiveet täyttyivät ja kurssinousu jatkui torstaina.

Työntekoa Kempowerin tehtaalla elokuussa 2021 Lahdessa.

Sähköajoneuvojen pikalatausvalmistaja Kempowerin liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 385 prosenttia vuodentakaisesta vertailukaudesta 55,8 miljoonaan euroon.

Vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen operatiivinen liiketulos oli 6,8 miljoonaa euroa plussalla, kun se vertailukaudella oli vielä miljoona euroa miinuksella.

Liiketulos kertoo paljonko varsinaisen liiketoiminnan tuotoista on jäljellä ennen rahoituseriä ja veroja.

Liikevaihdon ja muuttuvien kulujen erotusmarginaali eli myyntikateprosentti oli 50,8 prosenttia.

Kempowerin osake osake oli liiketoimintakatsauksen julkistamisen jälkeen nousussa.

Osakekurssi lähti nousuun yhtiön annettua positiivisen tulosvaroituksen 14. huhtikuutta 2023 ja nosti tulosnäkymiään vuodelle 2023.

Toimitusjohtaja Tomi Ristimäen mukaan liikevaihto kasvoi kaikilla neljällä maantieteellisellä toiminta-alueella eli Pohjoismaissa, muualla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja muualla maailmassa.

Yhtiön uuden arvion mukaan tasavirtalatausmarkkinat Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa kasvavat 14 miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä.

”Rekkojen sähköistyminen etenee nopeasti, ja odotamme hyötyajoneuvojen tasavirtalatausmarkkinan kasvavan henkilöautolatausta suuremmaksi. Tavoittelemme asemaa viiden suurimman yrityksen joukossa Euroopan ja Pohjois-Amerikan tasavirtalatausmarkkinoilla vuoteen 2030 mennessä”, Ristimäki linjasi liiketoimintakatsauksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita