Buzzfeed lopettaa uutis­toimintansa

Jo vuonna 2022 Buzzfeed kertoi pienentävänsä uutis­toimintaansa ja vähentävänsä henkilökuntaa.

Buzzfeedin toimitusjohtaja Jonah Peretti kertoi, että uutistoiminnan lopettaminen on osa koko yhtiön laajuista työvoiman vähentämistä. Kuva on New Yorkin Times Squarelta vuodelta 2021, kun Buzzfeed listautui Nasdaq-pörssiin.

Yhdysvaltalaisen mediayhtiö Buzzfeedin uutissivusto Buzzfeed News lopetetaan. Yhtiön kerrotaan ilmoittaneen asiasta henkilöstölleen torstaina.

Asiasta kertovat useat mediat, muun muassa CNN ja The Independent.

Henkilökunnalle antamassaan viestissä Buzzfeedin toimitusjohtajan Jonah Perettin kerrotaan todenneen, että Buzzfeedin uutistoiminnan lopettaminen on osa koko yhtiön laajuista 15 prosentin työvoiman vähentämistä.

The Independentin mukaan yhtiön uutistoiminnan lopettaminen vaikuttaa noin 180 työntekijään.

”Koska lomautuksia joudutaan tekemään lähes kaikilla osastoilla, olemme päättäneet, että yritys ei voi enää jatkaa Buzzfeed Newsin rahoittamista itsenäisenä organisaationa”, Peretti sanoi CNN:n mukaan.

Vuonna 2006 perustettu Buzzfeed on rakentanut toimintaansa erityisesti niin kutsuttujen viraalien eli sosiaalisessa mediassa leviävien artikkelien varaan. Yhtiö tekee yhteistyötä muun muassa Facebookin emoyhtiön Metan kanssa.

Jo vuonna 2022 suuret osakkeenomistajat vaativat Buzzfeediä lopettamaan uutistoimintansa. Tuolloin Buzzfeed kertoi pienentävänsä tappiollista uutis­toimintaansa ja vähentävänsä sen henkilökuntaa.

Perettin kerrotaan ilmoittaneen, että Buzzfeedin omistama Huffpost-verkkolehti ja Buzzfeed.com-sivusto avaavat useita tehtäviä Buzzfeedin uutis­toimintojen entisille työntekijöille.

”Meillä on jatkossa Huffpostissa yksi uutisbrändi, joka on kannattava ja jolla on uskollinen suora etusivun yleisö”, Peretti lisäsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita