Luksusjätti paisuu: Arvo ylitti 500 miljardia dollaria ensimmäisenä Euroopassa

Bränditalo LVMH on Euroopan arvokkain yritys. Vuoden alusta osake on kallistunut jo 33 prosenttia.

LVMH:ta luotsaa maailman varakkain mies Bernard Arnault.

Ranskalaisen luksusyhtiön LVMH:n markkina-arvo ylitti 500 miljardin dollarin rajapyykin maanantaina. Kyseessä on ensimmäinen eurooppalainen yritys, jonka osakkeiden arvo on noussut puoleen biljoonaan dollariin.

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton -yhtiön osakkeen hinta kävi maanantaina 904,6 eurossa. LVMH:n osakekanta on uutistoimisto Reutersin mukaan 502 miljoonaa osaketta, mikä tarkoittaa markkina-arvon nousseen reiluun 454 miljardiin euroon eli noin 500,2 miljardiin dollariin. Asiasta kertoo myös uutistoimisto Bloomberg.

Luksusyhtiön osake oli maanantaina iltapäivällä 0,3 prosentin nousussa. Vuoden alusta osake on kallistunut jo 33 prosenttia.

LVMH:n pörssimenestyksen taustalla ovat muun muassa euron vahvistuminen ja luksusmyynnin kiihtyminen Kiinassa, jossa myyntiä on pönkittänyt koronarajoitusten poistaminen.

Samalla kun yhtiön markkina-arvo on kohonnut, LVMH:n osakkeen kallistuminen on myös lisännyt maailman rikkaimman miehen eli Bernard Arnault’n laskennallista omaisuutta. Bloombergin miljardöörilistauksen mukaan Arnault’n omaisuus lasketaan jo 212 miljardissa dollarissa.

Kaikkiaan LVMH-konserniin kuuluu yli 75 tuotemerkkiä, mukaan lukien muotibrändit Louis Vuitton, Kenzo, Fendi ja Givenchy sekä alkoholibrändit Moët & Chandon, Hennessy ja Belvedere.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita