Britannian pankkijätti: Bitcoin voi ylittää 100 000 dollarin rajan ensi vuonna

Bitcoinia koskeviin arvioihin on suhtauduttava suurella varauksella. Esimerkiksi Citibankin analyytikko arvioi marraskuussa 2020, että bitcoinin arvo voi nousta jopa 318 000 dollariin vuoden 2021 loppuun mennessä.

Standard Chartered arvioi, että kryptovaluutta bitcoin voi ylittää 100 000 dollarin rajan ensi vuoden loppuun mennessä.

Brittipankki Standard Chartered arvioi, että kryptovaluutta bitcoin voi ylittää 100 000 dollarin rajan ensi vuoden loppuun mennessä.

Pankin maanantaina julkaiseman kirjeen mukaan kryptomarkkinaa ravistellut ”kryptotalvi” on nyt viimein ohi.

”Markkinoilla on yhä epävarmuustekijöitä, mutta arviomme mukaan reitti 100 000 dollarin tasolle on muuttumassa selkeämmäksi”, pankin tutkimusjohtaja Geoff Kendrick kirjoittaa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Standard Charteredin mukaan bitcoinin arvonnousun puolesta puhuvat pankkialan viimeaikainen myllerrys, Yhdysvaltain keskuspankin vähitellen löyhentyvä rahapolitiikkaa sekä kryptovaluuttojen louhinnan tuottavuuden parantuminen.

Standard Chartered on yksi Britannian suurimmista pankeista. Sen taseen loppusumma oli viime vuoden lopussa tietopalvelu Refinitivin mukaan noin 820 miljardia dollaria.

Bitcoinia koskeviin arvioihin on suhtauduttava suurella varauksella. Esimerkiksi Citibankin analyytikko arvioi marraskuussa 2020, että bitcoinin arvo voi nousta jopa 318 000 dollariin vuoden 2021 loppuun mennessä.

Wall Streetin jättiläisiin kuuluvan pankin vuotaneen raportin mukaan analyytikko nimitti tuolloin talouslehti Forbesin mukaan bitcoinia ”2000-luvun kullaksi”.

Citibankin arvio esitettiin ennen kuin bitcoinin kovin nousu oli edes alkanut. Marraskuun alussa 2020 yksi bitcoin maksoi alle 14 000 dollaria. Tämän jälkeen arvo nousi ripeästi ja vuoden 2021 marraskuussa hinta oli noussut ennätyksellisen korkealle, lähes 70 000 dollariin. Tämän korkeammalle bitcoin ei kuitenkaan noussut eli Citin arvio meni pahasti metsään.

Vuoden 2022 aikana kryptovaluutat ajautuivat yleisesti heikentyneen taloustilanteen takia kriisiin ja bitcoininkin arvo romahti viime vuoden lopussa noin 16 200 dollariin.

Tänä vuonna sen arvo on noussut jälleen nopeasti. Nousun taustalla on maaliskuun alussa Silicon Valley Bankin (SVB) kaatumisen seurauksena pankkeihin tarttunut epävarmuus.

Sen jälkeen bitcoinin arvo on noussut noin 19 500 dollarista noin 27 500 dollariin. Huhtikuun alkupuolella bitcoin kävi hetkellisesti yli 30 000 dollarissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita