Mielenterveysongelmat ajavat yhä useamman eläkkeelle

Noteeratut osakkeet tuottivat Varmalle tammi–maaliskuussa 2,9 prosenttia. Vahvimmin kehittyivät yhdysvaltalaiset osakkeet, joiden tuotto oli 4,7 prosenttia.

”Suomessa kuluttajien reaaliansiot ovat laskeneet, mikä näkyy muun muassa kulutuksen heikkona kehityksenä ja asuntomarkkinoiden jähmettymisenä”, sanoo Varman toimitusjohtaja Risto Murto.

Työeläkevakuutusyhtiö Varma kertoo, että mielenterveyshäiriöiden perusteella myönnettyjen uusien työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on lisääntynyt viime vuodesta.

Naisilla määrä kasvoi kaikissa ikäryhmissä, mutta miehillä määrä supistui 45–54- ja yli 60-vuotiaiden ikäryhmissä. Lukumääräisesti eniten mielenterveysperusteisia työkyvyttömyyseläkkeitä myönnettiin alle 35-vuotiaille.

Varma kertoi perjantaina sijoitustensa tuotosta alkuvuonna.

Varman sijoitusten arvo oli vuoden alussa 56,6 miljardia euroa. Varman sijoitukset tuottivat tammi–maaliskuussa 1,0 prosenttia.

Noteeratut osakkeet tuottivat 2,9 prosenttia. Vahvimmin kehittyivät yhdysvaltalaiset osakkeet, joiden tuotto oli 4,7 prosenttia. Korkosijoitusten tuotto oli 1,2 prosenttia, pääomasijoitusten 0,7, kiinteistösijoitusten –0,8 ja hedgerahastojen –1,1 prosenttia.

Varman toimitusjohtaja Risto Murto kuvailee globaalin talouden näkymiä kaksijakoisiksi.

”Useassa maassa ja etenkin Suomessa kuluttajien reaaliansiot ovat laskeneet, mikä näkyy muun muassa kulutuksen heikkona kehityksenä ja asuntomarkkinoiden jähmettymisenä. Toisaalta työmarkkinat ovat edelleen olleet vedossa. Suomessa lisäksi vihreä siirtymä on näkynyt investointihankkeina ja ero esimerkiksi finanssikriisin jälkeiseen aikaan on selvä”, Murto sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita