Reuters: Viranomaiset johtavat keskusteluja First Republic Bankin pelastamisesta

Reutersin mukaan vielä ei ole selvää, harkitseeko Yhdysvaltain valtio osallistumista mahdolliseen pelastuspakettiin.

Reutersin tietojen mukaan viranomaiset toivovat löytävänsä First Republic Bankille pelastajan yksityiseltä sektorilta.

Yhdysvaltain viranomaiset johtavat keskusteluja ongelmissa olevan First Republic Bankin pelastamisesta, kertoo uutistoimisto Reuters lähteisiinsä vedoten.

Reutersin mukaan viranomaiset koordinoivat keskusteluja pankin pelastamisesta, koska pankin omien neuvonantajien johtamat keskustelut yksityisellä sektorilla eivät ole vielä tuottaneet tulosta.

Uutistoimiston mukaan ainakin Yhdysvaltojen talletussuoja­viranomainen (FDIC), valtiovarainministeriö ja keskuspankki ovat viime päivinä järjestäneet keskusteluja finanssialan yhtiöiden kanssa jonkinlaisen kädenojennuksen tekemisestä First Republic Bankille.

Viranomaisten mukaantulo on yhden Reutersin lähteen mukaan tuonut neuvotteluihin aiempaa useampia finanssialan yhtiöitä, kuten pankkeja ja sijoitusyhtiöitä.

Reutersin mukaan vielä ei ole selvää, harkitseeko Yhdysvaltain valtio osallistumista mahdolliseen pelastuspakettiin.

Uutistoimiston lähteiden mukaan viranomaiset toivovat, että pankin tilanteeseen löytyy ratkaisu yksityiseltä sektorilta, eikä se kaadu talletus­suoja­viranomaisen FDIC:n syliin. Näin kävi pankkisektorin maaliskuisen myllerryksen vauhtiin sysänneelle Silicon Valley Bankille.

First Republic Bankin osakkeen hinta romahti tällä viikolla ennätyshalvaksi, kun se kertoi maanantai-iltana tulosjulkistuksensa yhteydessä menettäneensä alkuvuonna yli sadan miljardin dollarin edestä talletuksia.

Yksityispankkitoimintaan ja varainhoitoon erikoistuneen pankin asiakkaina on ollut muun muassa it-rikkaita. Se ajautui maaliskuussa talletuspaon tuloksena niin suuriin vaikeuksiin, että se tarvitsi jo silloin pelastuspaketin, jossa suurpankit tallettivat First Republic Bankiin 30 miljardia dollaria.

Tulosjulkistuksensa yhteydessä First Republic Bank kertoi selvittävänsä vaihtoehtojaan, kuten taseen uudelleenjärjestelyä. Se aikoo supistaa tasettaan ja aloittaa säästötoimet, joihin kuuluu johdon palkkioiden madaltaminen, toimitilojen vähentäminen ja henkilöstön määrän supistaminen noin 20–25 prosentilla huhti–kesäkuussa.

Pankin osake kävi alimmillaan keskiviikkona, jolloin sen osakkeen hinta oli päätöskurssilla enää 5,69 dollaria. Torstaina pankin osakkeen hinta nousi lähes yhdeksällä prosentilla 6,19 dollarin päätöskurssiin.

Vielä maaliskuun alussa osake First Republic Bankin osake maksoi 122,5 dollaria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita