”Kaikki meni pieleen”, kommentoi Twitterin perustaja Elon Muskin johtamis­tapaa

Twitterin perustajan Jack Dorseyn mukaan viestipalvelun ostaneen Elon Muskin olisi kannattanut vetäytyä kaupoista.

Twitterin perustajan Jack Dorseyn mukaan Elon Musk ei ole paras henkilö johtamaan Twitteriä.

Twitterin perustaja ja entinen toimitusjohtaja Jack Dorsey kritisoi viestipalvelun ostanutta ja sen toimitusjohtajana nykyään toimivaa Elon Muskia, kertovat muun muassa yhdysvaltalainen sanomalehti The Washington Post ja talousmedia Business Insider.

Twitterin kilpailijaksi povatun aloittelevan sosiaalisen median sivuston Blueskyn käyttäjät kysyivät Dorseylta perjantaina, onko Musk paras ihminen johtajamaan Twitteriä. Tähän Dorsey vastasi yksinkertaisesti ”ei”.

”Kyllä”, hän taas vastasi käyttäjälle, joka kutsui Twitterin kehitystä surulliseksi.

Dorsey on aiemmin tunnettu Muskin ystävänä ja kannattajana. Vielä vuosi sitten hän sanoi pitävänsä Muskia ”ainoa ratkaisuna, johon uskoo”.

Nyt Dorsey on sitä mieltä, että Muskin olisi kannattanut maksaa miljardia dollaria eli noin 900 miljoonaa euroa siitä, että olisi saanut vetäytyä kaupoista.

”Eikä hallituksen olisi pitänyt pakottaa kauppaa läpi. Kaikki meni pieleen”, hän sanoo.

Dorsey kuitenkin kieltää, että hänellä itsellään olisi ollut valtaa päätöksessä myydä Twitter Muskille. Hän myöntää olleensa optimistinen, mutta lopulta päätös ei ollut hänen käsissään, vaan yhtiön hallituksen oli myytävä yhtiö korkeimman tarjouksen esittäneelle.

Musk itse selitteli Twitterin ostopäätöstään viimeksi Real Time With Bill Maher -keskustelu­ohjelmassa perjantaina. Muskin mukaan Twitter oli matkalla konkurssiin eikä hänellä ”ollut vaihtoehtoja”.

Musk on tehnyt Twitteriin useita epäsuosittuja uudistuksia ostettuaan yhtiön. Lisäksi hän on antanut potkut suurelle osalle Twitterin henkilökunnasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita