Volvo kiilasi yllättäen suosikki­merkkien ohitse uusissa autoissa

Tesla ja Toyota ovat kamppailleet ykkössijasta uusien autojen rekisteröinneissä. Huhtikuussa Volvo järjesti yllätyksen.

Volvo teki paluun ensirekisteröidyimmäksi malliksi XC60-autollaan.

Kevään autokaupoilla ykkösmallin nimi meni kertaheitolla uusiksi. Suosituin uusi auto Suomessa on tällä hetkellä Volvon katumaasturi XC60.

Tieto käy ilmi huhtikuun tuoreista ensirekisteröintitilastoista. Näitä Volvoja rekisteröitiin Suomen liikenteeseen 324 kappaletta. Malli on erityisen suosittu ladattavana hybridinä.

Vielä maaliskuussa Teslan sähköauto Model Y teki rynnäkön uusien autojen kärkeen mutta putosi nyt seitsemänneksi. Teslalle se ei sinänsä ole poikkeuksellista, sillä yhtiö pyrkii syytämään autoja ostajille aina kunkin vuosineljänneksen lopussa.

Nyt hieman yllättäen kymmenen ensirekisteröidyn kärjessä keikkuu paljon hybridiominaisuuksin höysteltyjä polttomoottoreita.

Volvon XC60 teki comebackin huhtikuussa.

Kaikkiaan koko maassa rekisterikilvet ruuvattiin huhtikuussa 7 304:ään uuteen henkilöautoon. Se on liki 14 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, laskee Autoalan tiedotuskeskus.

Pitkän aikavälin keskiarvosta on kuitenkin alkuvuonna jääty jopa noin 23 prosenttia. Uusien autojen toimitusta on rajoittanut viime vuosina kansainvälinen komponenttipula.

Kuluvan vuoden ensirekisteröintien arvioidaan jäävän jo toisena vuonna peräkkäin noin 80 000 henkilöautoon, kun keskimäärin viime vuosikymmenellä rekisteröitiin noin 112 000 autoa vuosittain.

Käytettyjen henkilöautojen kauppa on ollut viime vuotta virkeämpää. Autoliikkeissä käytettyjen kauppa kävi tammi–huhtikuussa noin 3,2 prosenttia viime vuoden alkua vilkkaammin.

Taustalla voivat olla inflaatio ja kuluttajien säästötaipumukset: uuden auton sijaan katse käännetään halvempiin käytettyihin. HS uutisoi aiemmin, että autoliikkeet etsivät nyt myytäväksi aiempaa halvempia autoja.

Koko alkuvuonna Teslan Model Y:tä rekisteröitiin yli 1 200 kappaletta.

Autojen hinnoittelussa suurinta huomiota saa Tesla, joka tuntuu leikkaavan hinnoistaan siivun lähes joka viikko.

Tämä taktiikka tuntuu toimivan, kun tarkastellaan koko alkuvuoden rekisteröintimääriä.

Teslan Model Y on niiden valossa yhä Suomen toiseksi suosituin uusi auto. Uusia Y-malleja ilmestyi teille kaikkiaan 1 246 kappaletta.

Ylivoimainen ykkönen on yhä kansansuosikki Toyota Corolla. Uusia Corolloja rekisteröitiin alkuvuonna lähes 2 000 kappaletta.

Lue lisää: 30 kilometriä on kivaa, sitten se tuntuu lompakossa – Tällaista on ajaa lataus­hybridillä, jolla on yhä yllättävän sitkeä suosio

Lue lisää: Ladattava hybridi ei kuollut, vaan yrittää paluuta valtavalla toiminta­matkalla

Lue lisää: Mies sai Teslan, jonka hinta putosi seuraavana aamuna – Nopea toiminta pelasti päivän

Lue lisää: Perus­olutta 30 eurolla: Teslan tekemä ”GigaBier” aiheuttaa suussa hämmennyksen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita