Tinderin emoyhtiö vetäytyy Venäjältä

Muun muassa deittisovellus Tinderin omistava Match Group kertoo, että sen brändit jättävät Venäjän markkinan viimeistään kesäkuun lopussa.

Deittipalvelu Tinderin emoyhtiö Match Group kertoo vetäytyvänsä Venäjältä kesäkuun loppuun mennessä. Kuvassa Tinderin edustajia Tokion Pride-tapahtumassa huhtikuussa.

Deittisovellus Tinderin emoyhtiö Match Group kertoo vetäytyvänsä Venäjän markkinoilta kesään mennessä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Yhtiö kertoo maanantaina julkaisemassaan vuotuisessa vaikuttamisraportissa, että sen omistamat brändit rajoittavat pääsyä palveluihinsa Venäjällä ja tulevat irtautumaan Venäjän markkinalta lopullisesti kesäkuun loppuun mennessä.

Raportissaan Match Group kiinnittää vetäytymisensä Venäjältä ihmisoikeuksiin, joita se sanoo olevansa sitoutunut suojelemaan.

Match Groupin osakkeita omistavan sijoitusyhtiön Friends Fiduciary Corpin toiminnanjohtaja Jeff Perkins sanoo Reutersille, että luottamukseen perustuvaa liiketoimintaa tekevillä yhtiöillä on hyvä syy lähteä Venäjältä.

”Ei näytä hyvältä, jos luotettu brändi jatkaa toimintojaan maassa, jonka valtionpäämiehestä kansainvälinen rikostuomioistuin on antanut pidätysmääräyksen.”

Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC kertoi maaliskuun puolivälissä antaneensa pidätysmääräyksen Venäjän presidentistä Vladimir Putinista.

Match Group on deittialustamarkkinan jättiläinen. Se omistaa nykyisin Tinderin lisäksi muun muassa Match.com-, Hinge- ja Ok Cupid -deittipalvelut.

Yhtiö kertoi helmikuun alussa vähentävänsä henkilöstöstään kahdeksan prosenttia eli noin 200 työntekijää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita