Öljyn hinta laskussa, myös öljy-yhtiöiden osakkeet painuvat

Raakaöljyn futuurihinnat ovat laskeneet tiistaina tuntuvasti. Myös suurten energiayhtiöiden osakkeiden hinnat ovat olleet laskussa.

Öljy-yhtiö Exxon Mobilin osake on ollut tiistaina laskussa muiden öljy-yhtiöiden tapaan.

Raakaöljyn futuurihinnat ovat tiistaina laskeneet tuntuvasti. Pohjanmeren Brent-viitelaadun hinta oli tiistaina hieman ennen puolta kymmentä illalla Suomen aikaa 5,1 prosentin laskussa noin 75,2 dollarissa barrelilta.

Yhdysvaltain WTI-viitelaadun hinta oli 5,4 prosentin laskussa noin 71,6 dollarissa barrelilta. WTI-viitelaadun yksittäisen päivän hintapudotus on uutistoimisto Bloombergin mukaan kovin sitten maaliskuun, jolloin pankkisektorin horjunta huoletti markkinoita.

Bloombergin mukaan hintojen pudotuksen taustalla lienevät ainakin öljymarkkinoiden heikot kaupankäyntimäärät sekä yleinen huoli maailmanlaajuisen talouden tilasta.

Uutistoimiston mukaan kaupankäyntimäärät olivat maanantaina alimmillaan sitten viime joulukuun, kun Aasiassa ja Euroopassa vietettiin pyhäpäivää.

Bloombergin mukaan lisäksi Iranin öljyministeri Javad Owji kertoi maan lisänneen öljyntuotantoaan kolmeen miljoonaan barreliin päivässä, mikä lisää tarjontaa markkinoilla.

Tiistaina myös pörssiin listattujen öljy-yhtiöiden osakkeiden hinnat ovat laskeneet tuntuvasti.

Suurista öljy-yhtiöistä esimerkiksi Exxonin osakkeen hinta oli hieman ennen puoli yhdeksää illalla Suomen aikaa 3,9 prosentin laskussa. Chevronin osakkeen hinta oli 4,9 prosenttia punaisella ja Shellin osakkeen hinta 3,8 prosentin laskussa.

Yhdysvaltain osakemarkkinoita ovat tiistaina painaneet energiayhtiöiden lisäksi keskikokoiset pankit, joiden osakkeiden hinnat ovat olleet tiistaina selvässä laskussa.

Yleisistä osakeindekseistä laaja S&P 500 oli 1,3 prosentin laskussa, suurten yhtiöiden Dow Jones niin ikään 1,3 prosentin laskussa ja teknologiapainotteinen Nasdaq 1,2 prosentin laskussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita