Alueellisten pankkien osakkeet painuvat Yhdysvalloissa

Pankkiosakkeiden hinnat ovat laskeneet tiistaina tuntuvasti Yhdysvalloissa.

Muun muassa kalifornialaisen Pacific Western -pankin osakkeen hinta on laskenut tiistaina tuntuvasti.

Alueellisten pankkien osakkeiden hinnat ovat olleet tuntuvassa laskussa Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla tiistaina.

Pienempien pankkien osakkeiden laskun kärjessä ovat olleet arizonalaisen Western Alliance -pankin sekä kalifornialaisen Pacific Western -pankin osakkeet.

Western Alliancen osakkeen hinta oli hieman ennen kymmentä illalla Suomen aikaa 15,9 prosentin laskussa, Pacific Westernin osake taas 24,3 prosentin laskussa.

The Wall Street Journalin (WSJ) mukaan molempien pankkien asiakkaissa on maaliskuussa kaatuneen Silicon Valley -pankin (SVB) tapaan paljon teknologiastartupeja.

Alueellisten pankkien osakkeet ovat halventuneet tiistaina laajasti. Varainhoitoyhtiö KBW:n kokoama alueellisten pankkien osakkeita seuraava indeksi oli hieman ennen kymmentä illalla Suomen aikaa 5,3 prosentin laskussa.

Pankkisektorin aiemman horjunnan lisäksi sijoittajia on huolettanut Yhdysvaltain keskuspankki Fedin korkopäätös, josta se kertoo keskiviikkona. Keskuspankin rahapolitiikasta päättävän avomarkkinakomitean odotetaan nostavan ohjauskorkoa jälleen kerran 0,25 prosenttiyksiköllä.

Myös suurten yhdysvaltalaispankkien osakkeet ovat olleet tiistaina laskussa. Kymmeneltä illalla esimerkiksi Bank of American osake oli kolmen prosentin laskussa, Wells Fargon osake 3,7 prosentin laskussa ja Morgan Stanleyn osake 2,1 prosentin laskussa.

Viikonlopun aikana ongelmapankki First Republicin ostajaksi valikoituneen JP Morganin osake oli 1,7 prosentin laskussa.

Yhdysvaltojen talletussuoja­viranomainen FDIC keskeytti First Republic Bankin toiminnan maanantaina ja kertoi myyvänsä suurimman osan pankin omaisuuseristä JP Morganille.

Maaliskuun pankkimyllerryksestä asti ongelmissa olleen First Republicin myymisen jättipankille toivottiin rauhoittavan markkinoiden tunnelmia, mutta tiistain perusteella näin ei ole käynyt.

Brittipankki Barclaysin analyytikko Jason Goldberg arvioi WSJ:lle, että markkina tuntuu olevan aina huolissaan jostain.

”Kun First Republic on mennyttä, ne ikään kuin etsivät, kenellä muulla voisi olla ongelmia.”

Sijoitusyhtiö Loomin Saylesin maailmanlaajuisten pankkien analyytikko Julian Wellesley sanoo WSJ:lle, että saatamme olla liikkumassa ”kriisin krooniseen vaiheeseen”.

”Alueellisten pankkien näkymät ovat vaikeat”, Wellesley arvioi WSJ:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita