Paikallis­pankkien myllerrys jatkuu, keskus­pankin entiset johtajat huolestuivat

Yhdysvaltalaisten paikallispankkien osakkeet romahtivat keskiviikkona jälkimarkkinoilla. Pacwest-pankki pohtii mediatietojen mukaan strategisia vaihtoehtojaan.

Pacwest Bancorpin omistaman Pacific Western Bankin konttori Kaliforniassa.

Kaksi Yhdysvaltojen keskuspankin entistä rahapoliittista päättäjää on huolissaan maan paikallispankkien myllerryksestä.

Atlantan aluekeskuspankin entinen pääjohtaja Dennis Lockhart sanoi torstaina Bloombergin televisiokanavan haastattelussa, että paikallispankkisektorin tilanne on huolestuttava.

Lockhart sanoi, että pankkimyllerrys näyttää liikkuvan pankista pankkiin ja kaataa yksi kerrallaan rahoitussektorin heikoimman pankin.

Hän toivoi, että keskuspankin nykyisellä pääjohtajalla Jerome Powellilla on tietoa siitä, että myllerrys voidaan pitää aisoissa.

Dallasin aluekeskuspankin entinen pääjohtaja Robert Kaplan puolestaan sanoi keskiviikkona niin ikään Bloombergin haastattelussa, että paikallispankkien kriisi ei ole vielä ohi. Hänen mukaansa pankkien tilanne voi olla vakavampi kuin luullaan.

Kaplan kommentoi pankkien tilannetta ennen kuin Yhdysvaltojen keskuspankki päätti keskiviikkona jälleen kiristää rahapolitiikkaansa.

Yhdysvaltojen paikallispankkien myllerryksen tuorein uhri on kalifornialainen Pacwest Bancorp.

Paikallisten pankkien osakkeet romahtivat keskiviikkona New Yorkin pörssien jälkimarkkinoilla sen jälkeen, kun mediat kertoivat lähteidensä perusteella Pacwestin selvittävän strategisia vaihtoehtoja. Näihin vaihtoehtoihin kuuluvat liiketoimintojen myynti tai pääomaruiske.

Pacwestin osake romahti 60 prosenttia ja Western Alliance Bancorpin 33 prosenttia markkinoiden sulkeutumisen jälkeisessä kaupankäynnissä. Muista paikallispankeista Zion Bancorporation, Comerica ja First Horizon tulivat alas yli 11 prosenttia.

Varsinaisessa kaupankäynnissä Pacwestin kurssi heikkeni keskiviikkona 2,0 prosenttia. Torstaina pörssipäivän alussa pankin osake oli 47 prosentin syöksyssä.

Vasta maanantaina First Republic Bank kaatui Yhdysvaltojen isoihin pankkeihin lukeutuvan JP Morgan Chasen syliin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita