Talotekniikka­yhtiö Uponor aloittaa muutos­neuvottelut, 65 työ­paikkaa vaaka­laudalla

Talotekniikkayhtiö Uponor kertoo aloittavansa Suomessa 235 työntekijää koskevat muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa 65 työpaikan vähenemiseen.

Putki- ja lämmitysjärjestelmiä valmistava Uponor aloittaa muutosneuvottelut.

Talotekniikkaa valmistava Uponor aloittaa muutosneuvottelut suomalaisissa tytäryhtiöissään Uponor Infra Oy:ssä ja Uponor Suomi Oy:ssä. Yhtiö tiedotti asiasta torstai-iltana.

Yhtiön mukaan muutosneuvottelujen tavoitteena on tehostaa yhtiöiden yhteisiä toimintoja Suomessa, sopeuttaa Nastolassa ja Tuusulassa sijaitsevien tehtaiden tuotantokapasiteettia sekä neuvotella etenkin Tuusulassa ja Tampereella sijaitsevista toimipaikoista.

Muutosneuvottelut koskevat yhteensä 235 työntekijää. Yhtiö arvioi, että neuvottelut voivat johtaa enintään 65 työpaikan vähentämiseen.

Muutosneuvottelut ovat osa laajempaa muutosohjelmaa, josta Uponor kertoi helmikuun puolivälissä tilinpäätöksensä julkistuksen yhteydessä.

Silloin yhtiö kertoi tavoittelevansa noin noin 30 miljoonan euron vuosittaisia kustannussäästöjä ja arvioi suunniteltujen muutosten johtavan enintään 400 työpaikan vähentämiseen maailmanlaajuisesti.

Putki- ja lämmitysjärjestelmiä valmistavalla Uponorilla oli joulukuun lopussa noin 4 000 täysipäiväistä työntekijää, joista noin viidennes työskenteli Suomessa.

Vedenhallintalaitteita valmistava belgialainen Aliaxis teki huhtikuussa käteisostotarjouksen kaikista Uponorin osakkeista 25 euron osakekohtaiseen hintaan.

Yhtiön hallitus kertoi huhtikuun lopulla, että se ei hyväksy belgialaisyhtiön tarjousta. Hallitus sanoi silloin julkaisemassaan tiedotteessa, että Aliaxisin tarjous ei heijasta Uponorin arvoa ja yhtiön pitkän aikavälin mahdollisuuksia.

Myös Uponorin suurin omistaja, runsaat 25 prosenttia yhtiöstä omistava Paasikivien suvun Oras Invest on ilmoittanut, että se ei hyväksy Aliaxisin tarjousta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita